Λύγδας σε Γληγόρη: “Η αίτηση σας ως ειδικού συνεργάτη σε μικρό δήμο απορρίφθηκε. Φανταστείτε την έκβαση της σε μεγαλύτερο. Μπορείτε ωστόσο να απευθυνθείτε για θέση στην περιφέρεια ή τον κ. Βουλευτή.”

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ

Σπύρος Λύγδας σε Κωνσταντίνο Γληγόρη: o  Λευκαδίτικος λαός σας έχει απαντήσει μέχρι τώρα δύο φορές το 2014 και το 2019 πιστέψτε με θα υπάρχει και συνέχεια.

Χαράλαμπος Καλός σε Κωνσταντίνο Γληγόρη: Κινείστε σε παράλληλο σύμπαν

Σκληρή κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων στην Βασιλική με αιχμές κατά του αντιδημάρχου Σπύρου Λύγδα έκανε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος” Κωνσταντίνος Γληγόρης.

Όπως ανέφερε “τα καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και όχι όπως ακούστηκε από δημοτικό σύμβουλο και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που άκουσα -ότι υπήρχε πρόληψη καθώς όπως είπε  έσκαβαν  μία βραδιά πριν την καταιγίδα, γιατί αν δείτε όλα τα σωληνωτά φρεάτια στην παραλία είναι όλα βουλωμένα. Ακόμα και εμείς ακούσαμε από δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής ενότητας Απολλωνίων και όχι της Καρυάς ότι κάναμε  πρόληψη!!! Δυστυχώς αυτά ακούμε εδώ και γίνονται αυτές οι καταστροφές.

Ότι έργα έχει εκτελέσει σήμερα η δημοτική αρχή είτε σε συνέχεια της προηγούμενης, είτε  δικά της αν και αμφιβάλλω αν υλοποιείται το 15 με 20% του τεχνικού προγράμματος του 2019, άντε ας πούμε του 40% να μην είμαστε υπερβολικοί, ότι έργα έγιναν ήταν και πάλι λάθος.

Πήγαν στη Νικιάνα στο τέλος του σχεδίου πόλης και στο σημείο αυτό πρέπει να μιλήσουμε για τις ασφαλτοστρώσεις και το πεζοδρόμιο του ενός μέτρου, οι κύριοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της αστικής βιώσιμης κινητικότητας, που έφτιαξαν πεζοδρόμια ένα μέτρο.

Όταν πάτε και και ρίχνετε άσφαλτο στους δρόμους ξέρετε τι θα πάρετε κύριοι της αστικής βιώσιμης κινητικότητας και μας λέτε ότι θα φτιάξετε πεζοδρόμιο μισό εκατοστό στους πεζόδρομους και χωρίς κανέναν αγωγό από κάτω για να πάμε στα αντιπλημμυρικά.

Όταν πρόσφατα πήγατε και κατασκευάσατε μέσα στο ποτάμι Ιρλανδική τάφρο να κατέβει κανείς κάτω να τον πάρει το ποτάμι και να μην ξέρουμε πού θα βρεθεί και θα μας μιλήσετε για αντιπλημμυρική προστασία και σχεδιασμό;

Υπάρχει αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Πολεοδομίας; Δεν υπάρχει. Υπάρχει αντιδήμαρχος Λευκάδας και Νυδρίου, Απολλωνίων, Καρυάς και Σφακιωτών δεν υπάρχει και σε λίγο όπως πάμε δεν θα υπάρχει δήμαρχος.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν κάνω τίποτα αυτή, εγώ εδώ μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μου. Ένα χρόνο τώρα σας συμβουλεύουμε σε όλα, ότι γνωρίζουμε στα δημοτικά συμβούλια σας το λέμε, εσείς όμως δεν κάνετε δημοτικά συμβούλια.

Και μετά ερχόμαστε να πούμε ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.

Κάνετε δημοτικά συμβούλια μπας και καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα για αυτό τον τόπο, τα πράγματα είναι απλά, κρύβεστε μέσα σε ένα δημαρχείο, είστε εξαφανισμένοι και ο κόσμος λέει πού είναι, στην Βασιλική ο κόσμος λέει να μην κατέβετε στο Μαραντοχώρι και την Κοντάραινα.

Μπορεί η φωνή μου να είναι λίγο πιο έντονη όμως το λέω με καλή διάθεση και πρόθεση και για σας αλλά για τον τόπο μας, για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα κάντε αυτά που πρέπει να κάνετε και εμείς θα είμαστε δίπλα, όμως κάντε τα σωστά.

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει Ιρλανδική Τάφρος στην Ακόνη να πνίξουμε τον κόσμο;

Τροποποιήστε τη μελέτη των 200 χιλιάδων 80αρι σωληνωτό και κάντε μελέτες ομβρίων για τα σχέδια πόλης. Η σούδες πλέον έχουν γίνει ιδιοκτησίες και πλέον μπορεί να χτίσει ο καθένας από τη μία μεριά. Είστε υποχρεωμένοι να έχετε μελέτες ομβρίων με σωστές διαδρομές και όχι στην τύχη όπως έγιναν τα τελευταία χρόνια που τη μελέτη ομβρίων του 2003 και 2004 πήγαν και το σωληνωτό από τα 3 μέτρα το έκαναν ένα και πήγαν να πνίξουν το μισό κόσμο για να προστατεύσουν κάποιον.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Σπύρου Λύγδα στην αναφορά του κυρίου Γληγόρη και με αφορμή την αναφορά στην  πρωτολογία του  για την στατιστική που επικαλέστηκε, υπογράμμισε ότι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διδασκόμασταν και στατιστική.

“Αναφορικά με την Ιρλανδική τάφρο, πάλι εμείς στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διδασκόμασταν αντιπλημμυρικά έργα. Επιτρέψτε μου να πω ότι δείχνεται μία ανεπάρκεια ως μηχανικός εάν μου λέτε ότι σε έναν αγροτικό δρόμο δεν μπορεί να κατασκευαστεί Ιρλανδική τάφρος, μιλάμε για έναν αγροτικό δρόμο και όχι ένα κανονικό οδικό δίκτυο.

Δεν ξέρω αν εσείς διδαχτήκατε τέτοια μαθήματα η αν απλά λείπατε.

Ως αναφορά το αίτημα που κάνατε στην πρωτολογία σας για ειδικό συνεργάτη (στην πρωτολογία του ο κύριος Γληγόρης ανέφερε χαριτολογώντας ότι θα πρότεινε στον Δήμαρχο να τον έκανε ειδικό συνεργάτη όμως οι θέσεις είναι κατειλημμένες γιατί τους τελευταίους που πήρε τους βλέπει να μοιράζουν φυλλάδια στην κεντρική αγορά για την κινητικότητα) από όσο γνωρίζω και διαψεύσετε με αν κάνω λάθος, η αίτησή σας σε πολύ μικρότερο δήμο για τη θέση του ειδικού συνεργάτη απορρίφθηκε. Φαντάζεστε υποθέτω την έκβαση της αίτησης σας σε ένα πολύ μεγαλύτερο Δήμο όπως ο Δήμος Λευκάδας.

Αν θέλετε να σας πω την άποψή μου υπάρχουν και αλλού θέσεις για ειδικούς συνεργάτες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην περιφέρεια και στον κύριο βουλευτή.

Στα προσωπικά σχόλια που κάνατε για το άτομό μου επιτρέψτε μου να μην απαντήσω και να μην πέσω σε αυτό το επίπεδο, νομίζω ότι ο Λευκαδιτικος λαός σας έχει απαντήσει μέχρι τώρα δύο φορές το 2014 και το 2019 πιστέψτε με θα υπάρχει και συνέχεια.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ανέφερε ότι είχε πάρει απόφαση να μην ασχολείται όταν το επίπεδο των τοποθετήσεων του κυρίου Γληγόρη είναι χαμηλό, “όμως θα σας πω ότι κινείστε σε ένα παράλληλο σύμπαν”, ανέφερε.

“Σχετικά με τους προέδρους που αναφερθήκατε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο δημαρχείο, εγώ είχα την εικόνα την οποία εξακολουθώ και έχω,  ότι ο δημοτικός μηχανισμός κινήθηκε όπως έπρεπε. Προφανώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στην σύσκεψη αυτή στην οποία είναι μάρτυρες πολλοί από τους σημερινούς συμμετέχοντες έθεσα το ερώτημα στους προέδρους τι κατά την άποψή τους δεν έγινε σωστά από τη μεριά του δήμου έτσι ώστε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι, κάτι το οποίο έθεσε σε όλους τους ανθρώπους που συνάντησα κατά την αυτοψία μου στη Βασιλική.

Θα σας πω λοιπόν ότι κανένας πρόεδρος και κανένας δημότης δεν ανέφερε το παραμικρό σε ότι αφορά παράλειψη του δήμου. Από πού λοιπόν προκύπτει η αναφορά να μην πλησιάσετε στην Κοντάραινα και το Μαραντοχώρι. Τι είναι αυτά που λέτε; Είσαστε εκτός πραγματικότητας τελείως.

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8628 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*