Κ. Γληγόρης: “Θέτουμε θέμα για το φιάσκο και τα ψέματα σας στην εβδομάδα κινητικότητας.- Αντίδραση Ρόκκου: “Η λέξη ψεύτης επιεικώς απαράδεκτη.”

Επίθεση στη δημοτική αρχή έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Δίαυλος Κωνσταντίνος Γληγόρης με αφορμή τη δράση του δήμου στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “θα θέλαμε να θέσουμε και ένα θέμα για το φιάσκο της εβδομάδας κινητικότητας, για τα ψέματα σας, για την ανικανότητα του διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού ταμείου και του προέδρου του και για την ανικανότητα τη δική σας.

Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Ρόκκος, είπε ότι οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι επιεικώς απαράδεκτη. “Η λέξη ψεύτης είναι επιεικώς απαράδεκτη, θα πρέπει να μας το αποδείξετε μετά γιατί η λέξη ψεύτης επισύρει και άλλα πράγματα.”

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός δεν έκανε κανένα σχολιασμό στο θέμα της απαξίωσης του κ. Γληγόρη, λέγοντας ότι ο καθένας έχει την άποψή του.

“Όσον αφορά την εβδομάδα κινητικότητας, ένα θέμα το οποίο ετέθη και από άλλο μέλος της παράταξης Δίαυλος και αυτό μου κάνει εντύπωση, είναι γεγονός ότι σχεδιάζαμε πιο ριζικές παρεμβάσεις κατά την εβδομάδα κινητικότητας γιατί θέλαμε να περάσουμε ένα πιο ηχηρό μήνυμα στους δημότες της Λευκάδας, ότι θα πρέπει να βλέπουμε τον τρόπο ζωής μας και γενικά την πόλη μας διαφορετικά.

Στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι αυτές οι παρεμβάσεις και μόνο για τα υλικά ήταν ένα μεγάλο κόστος. Πρόκειται για  τις  παρεμβάσεις που είχαν σχεδιαστεί και ήταν για την συνέχιση του ποδηλατόδρομου που περνάει μπροστά από τη Μαρίνα, να συνεχίζει όλο το παραλιακό μέτωπο από την απέναντι μεριά των μαγαζιών δίπλα από το κράσπεδο του πεζοδρομίων, να φτάνει μέχρι την γέφυρα του πόντε και να συνεχίζει μέχρι το Κάστρο.

Επίσης και η δημιουργία ενός πεζοδρομίων πλάτος 2 μέτρων μπροστά από τις προσόψεις των μαγαζιών της Γολέμη, ώστε να δημιουργηθεί ένα πεζοδρόμιο μιας και ακόμη  τονίζω  ότι ακόμα υπάρχουν οι συγκεκριμένες κατασκευές επί του πεζοδρομίου και μία παράλληλη ζώνη δίπλα από τον πεζόδρομο αυτόν, προκειμένου να υπάρχει προσωρινή στάθμευση για τον εφοδιασμό των καταστημάτων και αυτό ήταν το αρχικό πλάνο μας.

Δεν υπήρχε δυνατότητα να ξοδευτούν περίπου 35.000 ευρώ, για τα υλικά και αναλώσιμα, για αυτό ακριβώς το λόγω σκεφτήκαμε πιο μικρής εμβέλειας δράσεις.

Όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης, παρόλο που βγήκε δελτίο τύπου και το ανακοίνωσα και εγώ από την προσωπική μου σελίδα, λόγω κακοκαιρίας όλα αυτά μεταφέρθηκαν.

Δεν μπορούσαμε εν μέσω πλημμυρών να βγάζουμε ανακοινώσεις ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για να δούμε την πόλη μας διαφορετικά, γιατί ρίξαμε όλο μας το βάρος με απόλυτη επιτυχία για να διασφαλίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τους δημότες που υπέστησαν τις ζημιές και τις υποδομές.”

Αναφερόμενος στον δημοτικό σύμβουλο κύριο Γαζή και στο ερώτημά του ότι αρκετοί συνδημότες δεν τηρούσαν τα σήματα είπε ότι αυτό ήταν μία πραγματικότητα που διαπιστώσαμε, προφανώς κάθε αρχή και δύσκολη.

Επειδή όμως το παρακολουθούμε το ζήτημα μέρα με την ημέρα θα βελτιώνεται. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαζόταν πιο συχνή παρουσία και της αστυνομίας και του λιμενικού, που προφανώς ήταν ενήμεροι και σύμφωνοι.

Όσον αφορά τη δράση του Σαββατοκύριακου και καιρού επιτρέποντος είπε ότι  η πεζοδρόμηση από αύριο το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής προφανώς και θα πραγματοποιηθεί, “γιατί έστω και για μιάμιση μέρα θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα να κυκλοφορήσει κάποιος στη Λευκάδα στο παραλιακό της μέτωπο χωρίς αυτοκίνητο.

Να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν οι ηλικιωμένοι με ασφάλεια γιατί όπως είπα δεν τους έχουμε δώσει πεζοδρόμια, αλλά θα τους τα δώσουμε -και εκεί να δούμε τις θέσεις ολονών,- για να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους και άτομα τα οποία έχουν κινητικά προβλήματα, για αυτό το λόγο ξεκαθαρίζω ότι η πεζοδρόμηση θα γίνει, αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο, η είσοδος και η έξοδος στην πόλη της Λευκάδας θα γίνεται από τον περιφερειακό της γύρας και προφανώς έχουμε τη σύμφωνη γνώμη και του Λιμενικού και της αστυνομίας, γιατί και μόνο η παρουσία ενός περιπολικού έλυνε το ζήτημα αμέσως.

Προφανώς όταν έλειπε το περιπολικό γινόταν κάποιες παραβιάσεις, αλλά έτσι είμαστε ως λαός δεν σεβόμαστε τα σήματα ως Έλληνες και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.

 

 

 

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8628 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*