Ανακοίνωση του τομεακού συμβουλίου Πρέβεζας της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις

Το Τομεακό Συμβούλιο Πρέβεζας της ΚΝΕ χαιρετίζει τους σημερινούς αγώνες των μαθητών της Πρέβεζας, που μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της Ελλάδας ένωσαν τις φωνές τους. Οι μαθητές με τους αγώνες τους όλες αυτές τις ημέρες απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους. Αντιδρώντας στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τους πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και βγήκαν στους δρόμους της πόλης απαιτώντας  τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, απολύμανση και συντήρηση των σχολείων, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη καθώς και να αποσυρθεί η τράπεζα θεμάτων, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. 

Η σημερινή δυναμική μαθητική κινητοποίηση φάνηκε ότι ενόχλησε τους υπαίτιους για την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία, την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Καταγγέλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης από την αστυνομία, η οποία έσπευσε να ζητήσει από τους μαθητές τον διοργανωτή της πορείας, όπως άλλωστε ορίζει και το απαράδεκτο νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων που πρόσφατα πέρασε. Την απάντηση όμως έδωσαν οι ίδιοι οι μαθητές που δήλωσαν ότι οι μαθητές είναι ενωμένοι. Αν κάποιος είναι ο υποκινητής των κινητοποιήσεων αυτός είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της που έχει φέρει τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση και φουντώνει την οργή των μαθητών. Όμως κυβέρνηση και υπουργείο δεν έμειναν μόνο εκεί. Καταγγέλλουμε την κυβερνητική φωνή της ΝΔ στην Πρέβεζα, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, Κατσανάκη Απόστολο, που με περισσό θράσος απέφυγε να συναντηθεί με τους μαθητές και μάλιστα τραυμάτισε μέλος της ΚΝΕ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κλείνοντάς του τα δάχτυλα στην πόρτα. Αυτό το περιστατικό δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι διορισμένοι της είναι επικίνδυνοι, δείχνει ότι απαντάνε με αυταρχισμό στα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Δείχνει όμως και τον φόβο τους απέναντι στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα, γιατί ξέρουν ότι οι μαθητές δε θα σταματήσουν τους αγώνες τους για τη μόρφωση και την υγεία που τους αξίζουν.

Η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Οι μαθητικοί αγώνες παράδειγμα, “ανάσα” αισιοδοξίας και ελπίδας!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*