Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ασθενών στις ΜΕΘ αν δεν υπάρξει παρέμβαση

Μοιραστείτε το:

Σήμα κινδύνου για την επέκταση της πανδημίας εξέπεμψε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης -μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV- ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς δήλωσε πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτεία, είναι πολύ πιθανό τον Νοέμβριο να έχουμε όχι μόνο τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά και τετραψήφιο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως δεν υπάρχει δίλημμα «οικονομία ή υγεία», καθώς αν δεν έχουμε υγεία δεν μπορούμε να έχουμε και οικονομία και σημείωσε πως το γενικευμένο lockdown έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από την Πολιτεία για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στους νέους ηλικίας 25 – 34 ετών ενώ τόνισε πως πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην φτάσουμε σε αυτά τα σκληρά νούμερα και επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι, αναφορικά με το ενδεχόμενο τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου: «Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος. Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση. Οι επιλογές είναι ή περιοριστικά μέτρα έγκαιρα ή κατάρρευση του συστήματος».

Κορονοϊός Αττική: Δέκα ασθενείς το έχουν σκάσει από νοσοκομεία [vids]

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη ηλικιωμένος κατέληξε από τη νόσο στη Λέσβο. Επρόκειτο για 85χρονο που αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται στους 314.

Νωρίτερα την Τρίτη ανακοινώθηκαν 310 νέα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 2433(18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανησυχητική είναι και η ραγδαία αύξηση των αριθμών των διασωληνωμένων που από τους 59 έφτασαν σε μία μέρα τους 67. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1% των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο χάρτης της διασποράς

Έσπασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική. Συμφωνα με τα νέα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ καταγράφονται 197 νέες λοιμώξεις από τις συνολικά 310.

Αναλυτικά τα κρούσματα:

– 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 197 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας)

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Πηγή: Flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ