Η Λευκάδα έχει σοβαρές πιθανότητες για να υποδεχθεί και να στεγάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) Ιονίων Νήσων

The Prime Minister of Greece Kyriakos Mitsotakis visits the new building where the General Secretariat for Civil Protection is hosted, in Athens, on July 29, 2020 / Επίσκεψη του Πρωθυπουργοού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας στο νέο κτίριο που στεγάζει τη δομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, Αθήνα, στις 29 Ιουλίου, 2020

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: «Η Λευκάδα έχει σοβαρές πιθανότητες για να υποδεχθεί και να στεγάσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) Ιονίων Νήσων»

 

Το νησί της Λευκάδας φαίνεται να προκρίνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Η Λευκάδα πλεονεκτεί σύμφωνα με τα επιχειρησιακά δεδομένα, διότι βρίσκεται στο μέσον των Ιονίων Νήσων, έχει εύκολη πρόσβαση μέσω της Πλωτής Γέφυρας, επιτυγχάνεται ιδανικός συντονισμός με τα Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ηπείρου στα Ιωάννινα και Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, και γενικότερα, φαίνεται να εξυπηρετεί ιδανικά το σχεδιασμό και τους στόχους της Πολιτικής Προστασίας, που αποτελεί και το ζητούμενο.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για το συγκεκριμένο θέμα, με εντολή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου, για να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο του Υπουργείου, προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και παρέδωσε πλήρη φάκελο με προτεινόμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Π.Ε. Λευκάδας, το οποίο φαίνεται να πληροί της κατάλληλες προδιαγραφές για να επιλεγεί για τη δημιουργία Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.

 

Σημειωτέον, ότι θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν από την Ελληνική Κυβέρνηση δεκατρία (13) Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα από την Πολιτική Προστασία, σε τόπους που θα επιλέξουν οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 8628 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*