Μάσκες στα σχολεία: Προβλήματα και αστοχίες πριν το πρώτο κουδούνι [vid]

Μοιραστείτε το:

Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι μάσκες θα φτάσουν εγκαίρως στα σχολεία της χώρας για το πρώτο κουδούνι, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. Πολλά σχολεία αναμένεται να μην παραλάβουν μάσκες ή να παραλάβουν οριακά μια μάσκα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για 410.000 τεμάχια, που έγινε από την ΚΕΔΕ, σε συνθήκες πίεσης, κρίθηκε άγονος. Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο, που διενήργησε τον προσυμβατικό έλεγχο, έκρινε ότι, επειδή τρεις προμηθευτές δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις με την ΚΕΔΕ. Άρα προέκυψε ένα «κενό» στην προμήθεια, που αντιστοιχούσε σε 436.329 μάσκες. Μολονότι στη συνέχεια η Επιτροπή Διαγωνισμού της ΚΕΔΕ επέλεξε τον πρώτο επιλαχόντα ανάδοχο, το κενό στην προμήθεια παραμένει μεγάλο καθώς απομένει να αγοραστούν 410.000 μάσκες.

Νέος διαγωνισμός

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε εκτάκτως διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. του αυτοδιοικητικού οργάνου, προκειμένου να επικυρωθεί ως εν μέρει άγονος ο διαγωνισμός για τις 410.000 μάσκες και ακολούθως να γίνει νέα προκήρυξη διαγωνισμού. Έτσι, λοιπόν, οι προμηθευτές καλούνται να καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες προσφορές για 90.000 μάσκες διαστάσεων 10 επί 18 εκατοστών, όπως και για 320.000 μάσκες διαστάσεων 12 επί 22 εκατοστών.

Ο κ. Παπαστεργίου κάλεσε, μάλιστα, τους δήμους όλης της χώρας και τη σχολική κοινότητα να συνδράμουν «προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία». Ανέφερε στη δήλωσή του:

«Από την 24η Αυγούστου ξεκίνησε μία μάχη με τον χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και τον χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή 11.9 αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής» είπε.

Παραλαβή και διανομή μασκών από το δήμο Γλυφάδας

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ