Λέσβος κορονοϊός: Θετικό στο ιό βρέφος 20 ημερών – Θα μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μυτιλήνης καθώς ένα βρέφος μόλις 20 ημερών εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό. Το βρέφος Αφγανικής καταγωγής μαζί με την μητέρα του μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Το ίδιο και η μητέρα του η οποία παρουσίασε και αυτή παρόμοια συμπτώματα.

Η μητέρα και το μωρό βρισκόταν στο δρόμο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στην Μόρια με αποτέλεσμα όλα να καταστραφούν.  Σύμφωνα με τους γιατρούς το μωρό είχε υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Το βρέφος λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την πιθανότητα να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μυτιλήνης, προγραμματίζεται να μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Ας σημειωθεί ότι η γυναίκα και το άρρωστο παιδί δεν περιλαμβάνονται ούτε στους 35 διαπιστωμένους ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες ούτε σε αυτούς που έχουν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Στο σύνολο τους μετά τη φωτιά δεν έχουν εντοπισθεί και ζουν μεταξύ όλων των φυγάδων που βρίσκονται εδώ και μέρες στο δρόμο.

35 θετικοί στον κορονοϊό πρόσφυγες και μετανάστες

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού από τον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Λέσβου. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν από διαμένοντες στον καταυλισμό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Επίσης ελέγχθηκαν και 100 εργαζόμενοι στον καταυλισμό που βρέθηκαν στο σύνολο τους αρνητικοί. Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

Μετά την φωτιά στον καταυλισμό και την καταστροφή της Μόριας και οι 35 δεν έχουν εντοπιστεί από τις υγειονομικές αρχές αλλά ούτε και ιχνηλάτηση μπορεί να γίνει στις στενές τους επαφές. Γεγονός που προκαλεί αναστάτωση καθώς περισσότεροι απο 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στο δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τα στοιχειώδη.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*