Λέσβος Μουτζούρης: Νέος γύρος αντιπαράθεσης με τα ΜΑΤ

Μοιραστείτε το:

Συνέχεια στην κόντρα που είχε ανοίξει με τα ΜΑΤ, στα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2020 στη Λέσβο, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Νωρίς το πρωί ο κ. Μουτζούρης φέρεται να είχε λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικούς των ΜΑΤ, που είχαν μόλις φτάσει στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν τη μόνιμη δύναμη του νησιού να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προέκυψε στη Μόρια μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό διαδραματίστηκε στο λόμπι ενός ξενοδοχείου κοντά στην Καλλονή. Όπως υποστηρίζουν αστυνομικοί, ο κ. Μουτζούρης μόλις τους είδε φέρεται να τους απηύθυνε το λόγο λέγοντάς τους με ειρωνικό ύφος «πείτε και μια καλημέρα ρε παιδιά». Εκείνοι δεν αντέδρασαν, ενώ ο επικεφαλής της διμοιρίας στράφηκε προς το μέρος των συναδέλφων τους προτρέποντάς τους να μην συνεχίσουν την αντιπαράθεση μαζί του.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις που είχε κάνει για τα ΜΑΤ ο κ. Μουτζούρης τον Φεβρουάριο του 2020:

Αντιλαμβανόμενος την αντίδραση των αστυνομικών ο κ. Μουτζούρης φέρεται να ενοχλήθηκε, φωνάζοντας προς τον επικεφαλής της διμοιρίας «ντροπή σου». Το επεισόδιο μάλιστα δεν έληξε εκεί καθώς ο κ. Μουτζούρης φέρεται να ζήτησε τα στοιχεία ενός από τους αστυνομικούς προκειμένου, όπως είπε, να ενημερώσει σχετικά τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί. Η ένταση εκτονώθηκε με την αποχώρηση του Περιφερειάρχη από το σημείο, ενώ για όσα συνέβησαν ο επικεφαλής της διμοιρίας ενημέρωσε τους προϊσταμένους του.

Ο κ. Μουτζούρης πάντως, που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι όταν είδε τους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο νησί και ότι αντέδρασε μόνο όταν αντιλήφθηκε ότι ο επικεφαλής της διμοιρίας προέτρεψε τους υφισταμένους του να μην του απευθύνουν το λόγο. Η αντιπαράθεση πάντως γι’ αυτό το ήσσονος σημασίας συμβάν έχει τις ρίζες της στα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν κάτοικοι και φορείς του νησιού που αντιδρούσαν στην κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες είχαν επιτεθεί στα ΜΑΤ, υποχρεώνοντάς τα ουσιαστικά να εγκαταλείψουν τη Λέσβο και την Κυβέρνηση τα σχέδια για κατασκευή νέας δομής στο νησί.  Τότε ο κ. Μουτζούρης είχε αποκαλέσει τα ΜΑΤ «δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ