Πλατεία Βικτωρίας: Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης από τους πρόσφυγες

Μοιραστείτε το:

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση  της πλατείας Βικτωρίας από τους πρόσφυγες που τις τελευταίες μέρες είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη με τρεις κλούβες βρέθηκε από νωρίς στο σημείο για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας στην Αττική, πιθανότατα στην Αμυγδαλέζα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για περίπου 120 μετανάστες ανάμεσά τους οικογένειες, που τις τελευταίες μέρες κοιμούνται στη πλατεία.

Πρόκειται κυρίως για αναγνωρισμένους πρόσφυγες που φεύγουν από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών, ύστερα από σχετική ειδοποίηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, και από τα νησιά φτάνουν στην Αθήνα. Εκεί, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες – μαζί με παιδιά και μωρά – στοιβάζονταν και κοιμούνταν σε sleeping bag στον χώρο της πλατείας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν καταφέρει να πάρουν το πολυπόθητο άσυλο – και προσπαθούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό – βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας. Σημειώνεται πως από τη στιγμή που εγκριθεί το άσυλο οι πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα να ζουν στις δομές.

Συνολικά, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, από τις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει 8.500 άτομα, τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες και άρα δεν έχουν πλέον δικαίωμα διαμονής. Περίπου οι μισοί από αυτούς έφυγαν από τα ΚΥΤ των νησιών και ταξίδεψαν στην Αθήνα αναζητώντας κάποια λύση ώστε να επιβιώσουν.

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έσπευσαν επίσης στο σημείο για να καθαρίσουν τη περιοχή.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ