Λίνα Κοεμτζή: Δεν υπάρχει δικαιοσύνη λέει η μητέρα της

Μοιραστείτε το:

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η μητέρα της αδικοχαμένης Λίνας Κοεμτζή, Σταυρούλα Τομπάζη, για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για το θάνατο της κόρης της. Η ίδια ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Ντρέπομαι που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Γιατί δεν καλούν τον μάρτυρα να δει τις φωτογραφίες των υπόπτων; Τι φοβούνται; Αυτόν που κάλεσαν από το εξωτερικό που θεωρείται ύποπτος, γιατί δεν το καλούν; Φοβούνται μήπως αναγνωρίσει κάποιον από τους δυο; Τι φοβούνται επιτέλους; Το πιο μεγάλο μυστικό κρύβεται μέσα στην εστία. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, πολύ καταβεβλημένη».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, σημείωσε: «Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη δικονομική πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς από την πρώτη στιγμή καλούμε την εισαγγελία που ερευνά την υπόθεση να καλέσει ενώπιόν της τον μάρτυρα για να αναγνωρίσει τυχόν υπόπτους».

Η υπόθεση

Η νεαρή Λίνα Κοεμτζή έχασε τη ζωή της τον Φεβρουάριο του 2016, όταν έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο φοιτητικής εστίας επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή τον θάνατο της κοπέλας ως αυτοκτονία, ωστόσο η μητέρα της δήλωνε ότι η 22χρονη έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από άτομα που την απειλούσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της κόρης της.

Για την υπόθεση είχε διεξαχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα είχε παραγγείλει το Δεκέμβριο του 2017 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές έρευνες, εξέτασαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις. Σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξε η κατάθεση μάρτυρα, που έκανε λόγο για ένα άτομο που αναζητούσε ένα «στικάκι» δίπλα στη νεκρή κοπέλα. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές περί φερόμενης διακίνησης υλικού ερωτικού περιεχομένου.

Όπως έγινε γνωστό, από όλες τις δικονομικές ενέργειες που ακολούθησαν δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες σε βάρος προσώπων που βρέθηκαν στο «κάδρο» της υπόθεσης.Έτσι, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εκτιμώντας ότι ο θάνατος της νεαρής αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Τέλος, σημειώνεται πως για το εάν η πρόταση περί αρχειοθέτησης γίνει δεκτή ή όχι θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα αντεισαγγελέας Εφετών. Για την υπόθεση της φοιτήτριας το Πλημμελειοδικείο των Γιαννιτσών καταδίκασε ένα άτομο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ