ΣΥΡΙΖΑ τομεάρχες: Θέμα χρόνου η ανακοίνωση για τις αλλαγές

Μοιραστείτε το:

Η πολιτική στόχευση είναι να συνεχιστεί η δυναμική που αναπτύσσεται μετά την εκλογή του νέου Γραμματέα του Δημήτρη Τζανακόπουλου και στην τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ως εκπροσώπου Τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν στον τομέα των Οικονομικών αναμένεται να παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και η αναπληρώτρια Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τον τομέα της Οικονομίας αναμένεται να τον αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης, καθώς ο Νίκος Παππάς θα πάει στο Υποδομών. Στην θέση του αναπληρωτή θα παραμείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραμείνει στην θέση του τομεάρχη Εξωτερικών με αναπληρώτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων την Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην θέση του στον τομέα Προστασίας του Πολίτη θα παραμείνει ο Γιάννης Ραγκούσης με αναπληρωτή για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής τον Γιώργο Ψυχογιό.

Αμετακίνητος θα είναι και ο Νίκος Φίλης από τον τομέα της Παιδείας όπως και η αναπληρώτρια Μερόπη Τζούφη.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει στην θέση της ως τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως επίσης και η αναπληρώτρια για Κοινωνική Πρόνοια Θεανώ Φωτίου.

Τομεάρχης Υγείας: Ανδρέας Ξανθός

Τομεάρχης Ναυτιλίας: Νεκτάριος Σαντορινιός

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης: Σταύρος Αραχωβίτης

Αναπληρωτής: Βασίλης Κόκκαλης

Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει σήμα ανανέωσης εντάσσοντας και νέα πρόσωπα μέσα στην άτυπη Κυβέρνηση του.

Μεταξύ άλλων ακούγεται ότι η μέχρι πρότινος κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δεν αποκλείεται να αναλάβει τον τομέα του Τουρισμού καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει το βάρος του σε αυτό τον τομέα.

Ακόμα για να ενταχθούν στο νέο σχήμα ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη, της Νατάσσας Γκαρά, της Ραλλίας Χρηστίδου και του Διονύση Καλαματιανού.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τομεαρχών το βάρος θα μετατοπιστεί στην προετοιμασία για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία των κατώτερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Μετά τη ΔΕΘ, αναμένεται να ακολουθήσει το δεύτερο κύμα των αλλαγών στην Κουμουνδούρου, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και αλλαγές στα όργανα του κόμματος.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ