Φώφη Γεννηματά: Καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολίου και υπέρ της μάσκας [vid]

Μοιραστείτε το:

«Χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολίου. Όπως χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης υπέρ της μάσκας», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. «Η αλήθεια είναι μία. Ακόμα και σήμερα αναζητείται σχέδιο για αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας, ανέφερε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα που η πανδημία ήταν σε ύφεση.

«Σε αυτήν την τεράστια δοκιμασία για τον ελληνικό λαό, εμείς το ΚΙΝΑΛ, είμαστε δίπλα του. Δεν θα αφήσουμε αυτή η κρίση να γίνει άλλη μία ευκαιρία για τους λίγους και πρόβλημα επιβίωσης για τους πολλούς», ανέφερε η κυρία Γεννηματά.


Ειδική αναφορά στο περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο σε όλη την Ελλάδα, με το σχόλιο περί βιασμού από τον –πρώην πλέον– παίκτη του Big Brother έκανε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της ομιλίας της η κ. Γεννηματά τόνισε πως μπορεί ο κοροναϊός να έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις ζωές μας, ωστόσο «τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν δικαιολογεί να προωθείται ο βιασμός, ως μια καθημερινή κανονικότητα και μάλιστα από τηλεοπτική εκπομπή».

«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες και θέλω να δηλώσω ότι ως πολιτικός και ως γυναίκα όχι μόνο είμαι απέναντι σε αυτές τις λογικές αλλά θα τις αντιπαλέψω με όλες μου τις δυνάμεις» συμπλήρωσε. «Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνει και να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής» κατέληξε αναφερόμενη σε αυτό το θέμα.

Τι είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας

«Προσέρχομαι με μια παράκληση προς την αντιπολίτευση. Να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας αυτή τη συζήτηση για μια τόσο σοβαρή υπόθεση να τη μετατρέψουμε σε μια άγονη κομματική διαμάχη. Να μην εγκλωβιστούμε σε διαξιφισμούς που μπορεί να θολώσουν τη συνολική εικόνα και να μας απομακρύνουν όλους από αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος. Δηλαδή από τη μία η προστασία της υγείας, της ζωής των Ελλήνων πολιτών και από την άλλη η διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας», σημείωσε νωρίτερα από την πλευρά του, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κορονοϊός δεν προσφέρετε για εύκολες ρητορικές κορώνες» τόνισε. (Διαβάστε αναλυτικά).

«Τα πράγματα στην επιδημία εξελίσσονται αρνητικά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Καταλόγισε στην κυβέρνηση «λάθη, παραλείψεις, έλλειψη σχεδιασμού και απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλει πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».

Συνεχίζοντας την κριτική είπε: «Εδώ και μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα κρύβει, θάβει στα αζήτητα, υποτιμά και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα… Οι ώρες είναι κρίσιμες…Η χώρα και η κοινωνία συνολικά βρίσκεται σε ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Κάθε ελληνική οικογένεια ζει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια. Και αυτή την αγωνία και την ανασφάλεια δεν μπορεί να τη καλύψει η προπαγάνδα, η πολιτική σκοπιμότητα, η γελοία ώρες- ώρες ωραιοποίηση της πραγματικότητας».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ