Αλεξέι Ναβάλνι: Βγήκε από το τεχνητό κώμα

Μοιραστείτε το:

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα και σύμφωνα με τους γιατρούς ανταποκρίνεται σε προφορικά ερεθίσματα. Σύμφωνα με τη New York Times το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, στο οποίο νοσηλεύεται ο Ρώσος πολιτικός μετά τη δηλητηρίασή του, αναφέρει ότι η κατάστασή του έχει βελτιωθεί.

Ωστόσο από το νοσοκομείο τονίζεται επίσης πως «είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της σοβαρής δηλητηρίασης». Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον Νόβιτσοκ.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα το Βερολίνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν αποκλείει το Βερολίνο να αποσύρει την στήριξη επί του προγράμματος του αγωγού Nord Stream 2 για την μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Γερμανία, σε απάντηση στην δηλητηρίαση, σύμφωνα με όλες τις υποψίες, του Αλεξέι Ναβάλνι με σοβιετικής παρασκευής νευροτοξικό παράγοντα. Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος συμμερίζεται τις δηλώσεις που έγιναν από τον υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Χάικο Μαας, ο οποίος κάλεσε την Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, σε διαφορετική περίπτωση η Γερμανία θα είναι αναγκασμένη να αποσυρθεί από τον αγωγό Nord Stream 2.

«Η καγκελάριος θεωρεί ότι ήταν εσφαλμένο να αποκλεισθεί εκ προοιμίου (αυτό το ενδεχόμενο)», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Λίγα λόγια για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι (γεννηθείς στις 4 Ιουνίου 1976) είναι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής. Συμμετέχει τακτικά στη Ρωσική Πορεία από το 2009, είναι ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στην Ρωσία, στα εγχώρια και διεθνή μέσα, ως κριτικός της διαφθοράς και του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έχει οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς, τον Πούτιν και τους συμμάχους του. Επίσης συμμετείχε στις εκλογές για την δημαρχία της Μόσχας. Το 2012, η Wall Street Journal τον περιέγραψε ως “τον άνθρωπο που ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται περισσότερο”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ