ΣΥΡΙΖΑ: Με ομιλία Τσίπρα ξεκινά η Κεντρική Επιτροπή – Στόχος η αναδιάταξη δυνάμεων (LIVE)

Μοιραστείτε το:

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ομιλία του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να δώσει μήνυμα επανεκκίνησης και ανανέωσης των δυνάμεων του κόμματος, αλλά και μήνυμα συσπείρωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική και υγειονομική κρίση. Αναμένεται να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, παραπέμποντας στα ολοένα και αυξανόμενα δείγματα ότι επιστρέφουμε σε βαθιά ύφεση. Επιπλέον θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Θα παρουσιάσει εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την Οικονομία, τα Εργασιακά και την ανάγκη για ενίσχυση της Υγείας. Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει χωρίς σημαντικές διαφωνίες, τις αλλαγές που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος την περασμένη εβδομάδα στην Πολιτική Γραμματεία και στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Παρακολουθήστε live την ομιλία

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προτείνεται για την θέση του Γραμματέα, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, διατηρώντας την θέση του επικεφαλής στην “Ανοιχτή Πόλη”. Στο δυναμικό του Γραφείου Τύπου εντάσσονται επίσης με τον ρόλο του αναπληρωτή εκπροσώπου οι: Στέργιος Καλπάκης, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, επηρεάζονται από την πανδημία  Covid – 19 και βάσει των κανόνων για κοινωνική αποστασιοποίηση θα διεξαχθούν σε τρεις αίθουσες.

“Χειμώνας κοινωνικής κόλασης”

Μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία και τόνισε: “Οι κοινωνικοί δείκτες ήδη έχουν επιδεινωθεί δραματικά και πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο”. Έκανε λόγο για μία τριπλή κρίση, υγειονομική, οικονομική και κρίση ασφάλειας στην περιοχή μας, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις “κινείται χωρίς πυξίδα”.  Ακόμη σημείωσε πως η φτώχεια θα αρχίσει πάλι να βαθαίνει σε ακραίο βαθμό, η ανεργία θα πάρει ανοδική πορεία και πάλι και “θα βρεθούμε σε έναν χειμώνα κοινωνικής κόλασης”.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ