Κορονοϊός ΠΟΕΔΗΝ: Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα – Έκλεισαν τα εργαστήρια και δεν έχουμε τεστ [vid]

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος καθώς αυξάνεται η διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό, και συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για τη θωράκιση του συστήματος υγείας. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννάκος η διασπορά του ιού οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος να αντιμετωπίσει τον ιό στην κοινότητα, ενώ όπως ο ίδιος υπογράμμισε για να εντοπιστούν τα περιστατικά και ειδικά τα ασυμπτωματικά, θα πρέπει να γίνονται μαζικά τεστ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα εκτίμησε ότι τα ακριβή νούμερα των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερα από αυτά τα οποία ανακοινώνονται και τα κρούσματα τα οποία ανακοινώνονται δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις σε εργαστηριακούς ελέγχους και εφόσον πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ. «Υπάρχουν νοσοκομεία που αργούν να λάβουν τα αποτελέσματα τεστ καθώς δεν έχουν τα δικά τους εργαστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος ενώ υποστήριξε πως γιατροί και υγειονομικό προσωπικό θα έπρεπε να κάνουν μηνιαία τεστ, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί στον ιό και συνεχίζουν να δουλεύουν σε νοσοκομεία της χώρας. Τέλος ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ υπενθύμισε πως το σύστημα υγείας της χώρας αυτή τη στιγμή διαθέτει 650 κλίνες ΜΕΘ, και πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το προσαρμόσουμε μόνο στον κορωνοϊό, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες ασθενών.

Κίνδυνος από κρούσματα στο προσωπικό όπως στο ΑΤΤΙΚΟΝ

Οπως είπε ο κ.Γιαννακός, στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ βρέθηκε ασθενής με κορονοϊό και δυο άτομα από το προσωπικό. Η μονάδα εντατικής όμως έχει ακόμη ασθενείς και θα έπρεπε να αδειάσει, να πάνε σε άλλη μονάδα εντατικής και να απολυμανθεί. Αλλά αυτό δεν είναι αυτό εφικτό γιατί υπάρχουν ήδη 15 ασθενείς στην αναμονή και μάλιστα δεν αρχίσει ακόμη η εποχική γρίπη.

Νοσοκομείο Αττικόν: Καταγγελία εργαζομένων – Δεν έχει βγει σε καραντίνα το προσωπικό που εκτέθηκε σε κρούσμα κορονοϊού

Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας ότι παρά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών η γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, τις τελευταίες 36 ώρες εντοπίστηκε μια νοσηλεύτρια και ένας διασωληνωμένος ασθενής της γενικής ΜΕΘ, θετικοί στον κορονοϊό.

Πραγματοποιήθηκε εξέταση σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ. Η Επιτροπή Λοιμώξεων του «Αττικό» ζήτησε να ληφθούν όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη νοσηλεύτρια.

«Από την ΜΕΘ απομακρύνθηκαν μόνο η συνάδελφος και ο ασθενής. Η Μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βγήκαν κι άλλοι θετικοί νοσηλευτές, καθώς και δεύτερος ασθενής της μονάδας non-COVID. Ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας (θα κλείσει η ΜΕΘ)», καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί του νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν τον Οκτώβριο, βρίσκονται σε άδεια απολύσεως.

Τα αιτήματα

Το Σωματείο ζητά την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

«Δεν θα ανεχτούμε εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείου και της ατομικής μας προστασία. Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση», υπογραμμίζει το Σωματείο και καταλήγει: «Φτάνει πια με τον κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό που κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο στο όνομα της υποστελέχωσης και των οικονομικών σκοπιμοτήτων!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν προκηρύξει στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 84463 Articles
To PrismaRadio.gr είναι τo ενημερωτικό ραδιόφωνο της Βορειοδυτικής Ελλάδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*