Κορονοϊός: Πέθανε 74χρονος στη Λέσβο – Τρεις νεκροί σε μία ημέρα

Μοιραστείτε το:

Κορονοϊός: Ο 74χρονος νοσηλευόταν από τις 15 Αυγούστου, στο νοσοκομείο της Λέσβου και φέρεται να είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ πρόκειται για το όγδοο θύμα της πανδημίας στο νησί. Όπως γράφει το Lesvospost, το Σάββατο τρεις ασθενείς με κορονοϊό διακομίστηκαν από τη Λέσβο σε νοσοκομεία των Αθηνών λόγω επιδείνωσης της κατάστασης τους, εκ των οποίων οι δυο διασωληνωμένοι. Άλλοι δύο ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην εντατική του Βοστάνειου Νοσοκομείου. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας  έχει φτάσει στους 283.

Δύο ηλικιωμένες νεκρές στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ακόμη δύο ηλικιωμένες, άφησαν την τελευταία τους πνοή  τη νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετά από επιπλοκές εξαιτίας της πανδημίας. Η μια γυναίκα ηλικίας 75 ετών είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου. Κατέληξε στις 5:30 τα ξημερώματα και σύμφωνα με τους γιατρούς είχε υποκείμενα νοσήματα , καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια. Πρόκειται για το 24ό νεκρό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε μια 92χρονη, από το γηροκομείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα κατέληξε στις 1:15 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν. Είχε υποκείμενα νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη, άνοια και οστεοαρθρίτιδα. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο.

Στο «κόκκινο» και πάλι η Αττική

Πάνω από 180 είναι τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 187 νέες μολύνσεις, ενώ πλέον 40 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι ότι και πάλι η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο διασποράς του κορονοϊού, καθώς το Σάββατο καταγράφησαν 68 κρούσματα μόνο στο νομό Αττικής.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ