Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού

Μοιραστείτε το:

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πριν από δύο μέρες διαγνώστηκε με κορονοϊό, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Ιταλίας εισήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η εισαγωγή αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους μετά την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων», αλλά «η γενικότερη κατάσταση του Μπερλουσκόνι δεν είναι σοβαρή».

Η συνεργάτιδά του και γερουσιαστής Λίτσια Ροντζούλι δήλωσε στη Rai ότι «μετά από κάποιες μικρές δυσκολίες που αντιμετώπισε σήμερα το πρωί, ο Καβαλιέρε είναι τώρα καλά». Το γεγονός ότι ο Μπερλουσκόνι είναι θετικός στον κορονοϊό έγινε γνωστό από το πολιτικό γραφείο του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού. «Μετά από προληπτικό έλεγχο, ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι διαγνώστηκε θετικός στον SARS-COV-2», σημειώνει η ανακοίνωση της Τρίτης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονταν πως ο 83χρονος Μπερλουσκόνι «σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Forza Italia και τους κεντροδεξιούς υποψηφίους σε περιφερειακές και διοικητικές εκλογές, με καθημερινές συνεντεύξεις σε εφημερίδες, στην τηλεόραση και στα κοινωνικά μέσα».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως η νέα σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μάρτα Φασίνα, βρέθηκε και αυτή θετική στον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται πως η Φασίνα είναι 30 χρονών, πρώην μοντέλο και βουλευτίνα του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια. Εκτός από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θετικά στην covid-19 βρέθηκαν και δύο από τα πέντε παιδιά του. Πρόκειται για τον Λουίτζι και την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, 36 και 31 ετών. Και οι δύο ετέθησαν σε αυτοαπομόνωση στην βίλα του ιταλού πρώην πρωθυπουργού, στην Σαρδηνία.

Σημειώνεται πως στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων λόγω κορονοϊού ανεβαίνει σημαντικά. Την Πέμπτη οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανακοινώθηκε και πάλι μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 1.397 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Την Τετάρτη τα κρούσματα ήταν 1.326 και καταγράφηκαν έξι θάνατοι. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, όμως, πραγματοποιήθηκαν 10.000 λιγότερα τεστ, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ