Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 14χρονη από την Ξάνθη [pic]

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία από την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την Ξάνθη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού στις 24 Αυγούστου στις 15:50, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή της Ξάνθης, η Ραφαηλία Ε., 14 ετών. Η Ραφαηλία Ε. έχει ύψος 1,68 μ., 73 κιλά βάρος, καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι κολάν, μια μπλε μπλούζα με την επωνυμία Αdidas και γκρι αθλητικά παπούτσια με την επωνυμία Νike. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Amber Alert Hellas

Το Amber Alert Hellas είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων, το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στο Facebook, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π.

Σήμερα στο Amber Alert Hellas συμμετέχουν 61 φορείς.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε το Amber Alert Hellas στην Ελλάδα το 2007.

Σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιείται το Amber Alert Hellas

Οι περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων για τις οποίες μπορεί να ενεργοποιηθεί το Amber Alert Hellas θα πρέπει να εκτιμώνται συλλογικά και να διαθέτουν κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Μικρή ηλικία του παιδιού / παιδιών
  • Σαφείς ενδείξεις που να δηλώνουν ότι μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ή η υγεία του παιδιού.
  • Υποψίες που να δηλώνουν πιθανή αρπαγή ή απαγωγή του παιδιού.
  • Η ενεργοποίηση του συστήματος θα βοηθήσει στον εντοπισμό του παιδιού
  • Η αστυνομία αποφασίζει ότι η ενεργοποίηση του συστήματος δεν θα θέσει σε κίνδυνο το παιδί.

Πώς μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά

Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που αγνοείται εγγραφόμενοι στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ AMBER ALERT HELLAS μέσω του κινητού μας τηλεφώνου.

Ισχύει για τους συνδρομητές COSMOTE – VODAFONE – WIND

Πιο συγκεκριμένα για να εγγραφούμε πρέπει να αποστείλουμε ΜΟΝΟ τον/τους Τ.Κ. της/των περιοχής/ών, στην/ις οποία/ες κατοικούμε ή/και εργαζόμαστε έτσι ώστε σε περίπτωση εξαφάνισης ανηλίκου να λάβουμε SMS με τα στοιχεία και την περιγραφή του εξαφανισμένου παιδιού.

Εγγραφή στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS

Αποστολή SMS στο 116000 από το κινητό μας τηλέφωνο με τον/ους Τ.Κ., που επιθυμούμε (χρέωση απλού SMS)
Λήψη απαντητικού SMS (άνευ χρέωσης για το συνδρομητή), το οποίο θα επιβεβαιώνει την εγγραφή μας στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS
Σε περίπτωση ενεργοποίησης AMBER ALERT HELLAS ο κάθε εγγεγραμμένος συνδρομητής θα λαμβάνει ένα SMS με τα στοιχεία και την περιγραφή του αγνοούμενου ανήλικου (άνευ χρέωσης για το συνδρομητή)

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ