Σύλληψη για τρομοκρατία στην Κρήτη: 27χρονος απελάθηκε στη Βρετανία για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος

Μοιραστείτε το:

Τη σύλληψη και απέλαση στη Βρετανία ενός 27χρονου με καταγωγή από την Ιορδανία ανακοίνωσαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές. Ο 27χρονος βρισκόταν στον Δήμο Μυλοποτάμου στην Κρήτη, όπου είχε νοικιάσει σπίτι και έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Φέρεται να έφτασε στην Κρήτη στις 29 ή 30 Αυγούστου.

Είναι Βρετανός υπήκοος,έχει καταγωγή από την Ιορδανία και μόνιμα με την οικογένειά του στη Βρετανία. Στο παρελθόν είχε ταξιδέψει από τη Βρετανία στη Συρία. Το ταξίδι του μπήκε στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, οι οποίες διέθεταν πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι στη Συρία πήγε γιατί ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας.

Εις βάρος του είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τρία χρόνια.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερωθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες για τη δράση του και έτσι είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες, προκειμένου ο 27χρονος να μη μπορέσει ποτέ να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα, του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Όταν τελικά το προσπάθησε πριν από λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Βρετανός με καταγωγή από την Ιορδανία είχε φτάσει στην Κρήτη μαζί με την οικογένειά του για διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε από την έρευνα κάτι ύποπτο σε σχέση με τις κινήσεις του στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψή του ενημερώθηκαν οι βρετανικές Αρχές και κινήθηκε άμεσα η διαδικασία της απέλασής του στη Βρετανία. Η απέλαση έγινε στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Κρήτη, αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι εισήλθε αεροπορικώς στη χώρα και γιατί δεν εντοπίστηκε, αφού θα έπρεπε να «κοκκινίσει» το όνομά του στο αεροδρόμιο έπειτα από τον τακτικό έλεγχο.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ