Παιδιά κορονοϊός συμπτώματα: Αυτά κατέγραψαν νέα έρευνα

Μοιραστείτε το:

Στην δημοσιότητα ήρθαν τα αποτελέσματα μίας έρευνας από την Βρετανία, η οποία επισημαίνει ποια είναι τα συμπτώματα στα παιδιά όταν νοσούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, ο εμετός, η διάρροια και οι στομαχικές κράμπες θα πρέπει να καταγραφούν ως επίσημα συμπτώματα του ιού στα παιδιά. Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Μail, μια έρευνα επιστημόνων στη Βόρεια Ιρλανδία έδειξε ότι τα τρία παραπάνω συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον covid-19, την ίδια ώρα που ο βήχας, το σύμπτωμα που θεωρείται περισσότερο συνδεδεμένο με την ασθένεια Covid-19 από οποιοδήποτε άλλο, δεν είναι μια αξιόπιστη απόδειξη για το εάν ένα παιδί νοσεί από κορονοϊό.

Ωστόσο, Βρετανοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι θα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη εάν ο κάθε άνθρωπος και ιδιαίτερα κάθε παιδί που αισθανόταν μια ενόχληση στο στομάχι πίστευε πως έχει κορονοϊό. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Βορειοϊρλανδοί επιστήμονες μελέτησαν 992 παιδιά, από τα οποία τα 68 αποδείχθηκε ότι είχαν κορονοϊό. Από αυτά τα 68 μόνο τα 34 εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη μόνο τον βήχα και την έλλειψη μυρωδιάς και γεύσης ως σύμπτωμα της νόσου κατάφεραν να εντοπίσουν μόλις το 76% των παιδιών με κορονοϊό. Όταν πρόσθεσαν στα ύποπτα συμπτώματα τα στομαχικά προβλήματα το ποσοστό επιτυχίας στην ανεύρεση κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο 97%, δηλαδή 33 στα 34.

Αναλυτικά από τα 34 παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα:

  • 21 είχαν πυρετό (το πιο κοινό σύμπτωμα)
  • 13 είχαν στομαχικά προβλήματα
  • 6 είχαν αλλαγές σε γεύση και μυρωδιά.

Οι εξελίξεις με το εμβόλιο

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τον Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους, αν τα αποτελέσματα της 3ης φάσης, που ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο, είναι θετικά, τότε θα ξεκινήσει άμεσα η διάθεση του εμβολίου. Πρόκειται για το εμβόλιο της AstraZeneca, εταιρείας από την οποία έχουν αγοράσει όλα τα κράτη-μέλη.

Κορονοϊός εμβόλιο: Ακόμα και τον Νοέμβριο η διάθεση του – Πόσες δόσεις αντιστοιχούν στην Ελλάδα

Δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει έως το τέλος Δεκεμβρίου, να έχουν παραδοθεί στην Ευρώπη 30 εκατομμύρια δόσεις. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, τα εμβόλιο θα διατεθεί στα κράτη μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Βάσει αυτού λοιπόν, στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα αντιστοιχούν 600.000 δόσεις εμβολίου.

Βέβαια προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το αισιόδοξο και ευχάριστο σενάριο, είναι να εξελιχθεί θετικά και η τρίτη φάση του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ακόμα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπάρχουν έξι πιθανά εμβόλια στην οποία επενδύει η Κομισιόν. Τα κράτη-μέλη έχουν παραγγείλει διαφορετικές δόσεις από κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, όλες οι χώρες έχουν επενδύσει στην AstraZeneca. Διαβάστε αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ