ΣΥΡΙΖΑ: Δημήτρη Τζανακόπουλο για γραμματέα προτείνει ο Τσίπρας – Όλες οι αλλαγές

Μοιραστείτε το:

Απογευματινός και όχι πρωινός ήταν ο καφές που ήπιαν την Τρίτη στην Κουμουνδούρου, τα μέλη που συνεδριάζουν υπό τον Αλέξη Τσίπρα κάθε Δευτέρα πρωί, σε εβδομαδιαία βάση.

Στην πρώτη συνάντηση μετά τις θερινές διακοπές, προγραμμάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το μεσημέρι στις 12.00, με τον Αλέξη Τσίπρα πάντως να προχωρά σε κινήσεις εκπλήξεις αλλάζοντας το εσωκομματικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σημαντική πολιτική παρέμβαση για να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και να ανοίξει τον δρόμο στην ανασυγκρότησή του, προτείνοντας:

  1. Αναβολή του 3ου συνεδρίου για τον καλοκαίρι του 2021 παρά τις έντονες εισηγήσεις για ψηφιακή διεξαγωγή του. Η αναβολή δεν έχει να κάνει μόνο με την απειλή του κορονοϊού, αλλά και με την ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εσωκομματικής ηρεμίας.
  2. Την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο κ. Τζανακόπουλος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρους και ταυτόχρονα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την εσωκομματική αντιπολίτευση αφού τον τελευταίο χρόνο είχε διαφοροποιηθεί από τους σκληρούς προεδρικούς.
  3. Την αντικατάσταση του Αλέξη Χαρίτση στη θέση του εκπροσώπου Τύπου από τον Νάσο Ηλιόπουλο. Ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχει δεχτεί ακόμα την πρόταση Τσίπρα, γιατί θέλει να παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων ενώ ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να μετακινηθεί σε πιο παραγωγικό πόστο στο «σκιώδες υπουργικό συμβούλιο».
  4. Στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου την οποία μέχρι τώρα κατείχε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης.

Οι ανακατατάξεις στη νέα δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στις 12 το μεσημέρι, όπως και κατά την αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου μετέχουν και τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας. ενώ την τελική απόφαση θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό των τομεαρχών του κόμματος με τον οποίο «θα στείλει ισχυρό μήνυμα ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, αναφορικά με τα συμβάντα των τελευταίων μηνών», σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ