Κορονοϊός πτήσεις: Σκωτία και Ουαλία βάζουν την Ελλάδα σε καραντίνα – Η TUI κόβει τα πακέτα στον Λαγανά

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Σε καραντίνα βάζουν οι αρχές της Σκωτίας όσους φτάνουν από Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να περνούν 14 μέρες σε απομόνωση. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αντίστοιχα η Ουαλία ζήτησε από όσους επιστρέφουν από την Ζάκυνθο να μπουν σε καραντίνα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επανεμφάνισης του κορονοϊού.

Βάσει των μέτρων αυτών, που θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυκτα και αφορούν περίπου 800.000 ανθρώπους, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά, αφού χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν στην περιοχή 66 νέα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αποφάσεις αυτές από τις ηγεσίες της Σκωτίας και της Ουαλίας  ελήφθησαν με αφορμή τα 16 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στην Βρετανία. Παρά τις αλλαγές που αποφάσισαν Ουαλία και Σκωτία για τις πτήσεις από την Ελλάδα, το Υπουργείο Μεταφορών στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τροποποίηση των ταξιδιωτικών συμφωνιών με την Ελλάδα.

Κόβει τα πακέτα στον Λαγανά η TUI

Στο μεταξύ, ήδη η TUI ανακοίνωσε ότι κόβει όλα τα πακέτα διακοπών προς τον Λαγανά, επειδή οι πελάτες της απέτυχαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες προστασίας από τον κορoνοϊό. Όλα αυτά προκύπτουν λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι 193 επιβαίνοντες σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας κλήθηκαν να μπουν σε καραντίνα, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

«Έπειτα από τα πρόσφατα θετικά δείγματα πελατών που επέστρεφαν από τη Ζάκυνθο, αποφασίσαμε να μην προσφέρουμε πλέον διακοπές στον Λαγανά, από τις 3 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Άντριου Φλίνθαμ, διευθυντής της TUI για τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία. Τα πακέτα διακοπών για τα υπόλοιπα θέρετρα της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά, διευκρίνισε ο ίδιος.   «Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο, όπου παραδοσιακά κάνουν διακοπές νεαροί άνθρωποι, σε μεγάλες παρέες. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι η πρωταρχική ανησυχία μας και οι πρόσφατες περιπτώσεις έδειξαν ότι κάποιοι πελάτες δεν εφαρμόζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό», εξήγησε ο Φλίνθαμ. «Για αυτό, το σωστό- για να προστατεύσουμε και να μειώσουμε τον πιθανό κίνδυνο για άλλους- είναι να μην προσφέρουμε πλέον διακοπές στο συγκεκριμένο θέρετρο», συμπλήρωσε.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ