Γενί Σαφάκ: To Oruc Reis θα φτάσει έως Ρόδο και Καστελόριζο

Μοιραστείτε το:

Έως την Ρόδο και το Καστελόριζο θα πραγματοποιήσει έρευνες το Oruc Reis έως τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ. Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο». Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, «έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Το πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρει συγκεκριμένα το σημερινό δημοσίευμα.

oruc-reis

Le Figaro

Άρθρα καταπέλτη εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξενεί η γαλλική Le Figaro στο πρωτοσέλιδο της. Το κεντρικό θέμα το υπογράφει ο Philippe Gélie με τίτλο: «Τα άσχημα χτυπήματα του σουλτάνου Ερντογάν», και θέτει το ερώτημα: «Μη ικανοποιημένος με την ανάκτηση της Αγίας Σοφίας για να τη μετατρέψει σε τζαμί, ο νεοσουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν θέλει τώρα να εκδικηθεί τη ναυμαχία της Ναυπάκτου;». Και συμπληρώνει: «Το ναυτικό του παρελαύνει στην Ανατολική Μεσόγειο κανονιοβολώντας, σε μια εποχή που οι εντάσεις με την Ελλάδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους».

Το βασικό άρθρο της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας κάνει λόγο για εθνικιστικό λαϊκισμό ισλαμιστικού τύπου απο τον πρόεδρο της Τουρκίας. Περιγράφει, επίσης, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με την παρουσία του τουρκικού ναυτικού, γράφοντας ότι «οι δύο γειτονικές χώρες, ιστορικοί αντίπαλοι, αγωνίζονται για την εκμετάλλευση πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναζωπυρώνοντας μια αρχαία διαμάχη, για την έκταση των αντίστοιχων ηπειρωτικών εδαφών τους. Στα ανοιχτά της Κύπρου, οικονομικά οφέλη και θέματα κυριαρχίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ». Διαβάστε Αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ