Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας τον προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το:

Τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στην Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε επίσης την αναβολή για του χρόνου του Συνεδρίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, αύριο θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του κόμματος και μεθαύριο το πολιτικό συμβούλιο, ενώ την εισήγηση Τσίπρα θα εγκρίνει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος, όμως μέχρι στιγμής επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας. Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου.

Tσίπρας: Στην Ελλάδα της Δεξιάς φταις

Νωρίτερα ο  Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος ουσιαστικά τόνισε ότι φταίνε οι ίδιοι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά αφού είτε δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, είτε δεν έχουν καλό και δομημένο βιογραφικό.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα:

Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας.

Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.

Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία.

Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.
Αν είσαι άνεργος φταις.
Αν είσαι μαθήτρια φταις.
Αν είσαι εργαζόμενη φταις.
Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.

Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνταγή για να κρύψουν έξι μήνες απρονοησίας

Αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των σχολείων όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Νίκη Κεραμέως.

«Σε επαναληπτικό μάθημα «παπαγαλίας» και σε τροπάριο στομφώδους κοινοτοπίας, επιδόθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Με μοναδικό νέο στοιχείο την προαναγγελθείσα μετάθεση κατά μία εβδομάδα της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), κάνοντας λόγο για «βαρετή, κουραστική και εκτός μέτρου επικοινωνία». «Αυτή είναι η συνταγή «επιτυχίας» της κυρίας Κεραμέως και συνολικά της κυβέρνησης για να κρύψουν έξι μήνες απρονοησίας και έλλειψης προετοιμασίας, που δεν εγγυάται την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», υπογραμμίζει, ενώ σχολιάζει πως «τα σχολεία, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα άνοιγαν στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου για να αποφύγει η κυβέρνηση το πολιτικό φιάσκο με την προμήθεια των μασκών, που είναι αδύνατο να παραληφθούν εγκαίρως».

«Μια εβδομάδα χαμένη, μόνον από τις παλινωδίες στο θέμα της μάσκας. Μια διαδικασία που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού. Το ίδιο γίνεται και με τα αντισηπτικά και τα υλικά καθαριότητας. Ανάλογες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, λαμβάνονται για τη στελέχωση των σχολείων, τη σχολική καθαριότητα, τα κυλικεία, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τακτική «βλέποντας και κάνοντας», σήμερα στην Παιδεία, όπως «χθες στον τουρισμό και το άνοιγμα της οικονομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσει η πανδημία». «Ερασιτεχνισμός παντού, απόλυτη έλλειψη σχεδιασμού και ανικανότητα σε δημόσια θέα. Η υποκρισία και η παραποίηση της πραγματικότητας περισσεύουν. Το είδαμε με τη φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες. Το βλέπουμε με τις σημερινές ανακοινώσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επικίνδυνες εξελίξεις στα σχολεία”, τονίζει και κάνει αναφορά σε όσα “οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν άκουσαν απολύτως τίποτα» Διαβάστε αναλυτικά.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ