Ερντογάν Εμινέ: Η χρυσή βρύση των 10.000 λιρών

Μοιραστείτε το:

Σάλος στην Τουρκία και στα διεθνή μέσα από τη φωτογράφιση της «πρώτης κυρίας» της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν. Η κ. Ερντογάν φωτογραφήθηκε στην κουζίνα να φτιάχνει γλυκά και να στέλνει τις ευχές της με αφορμή τον εορτασμό της Ασούρα, μέσω του twitter της. Ωστόσο, πίσω από την κ. Εμινέ δεσπόζει μια βρύση που φαίνεται να είναι χρυσή!

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο βρύσες με φύλλα χρυσού αξίας 10.000 λιρών με 13.000 λιρών αντίστοιχα. Εξάλλου, είναι γνωστό πως η κ. Ερντογάν λατρεύει την πολυτέλεια και τη χλιδή, ενώ οι μαντίλες που επιλέγει να φορά κάθε φορά μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 6.000 ευρώ. Σημειώνεται πως μόνο η μαντίλα στοιχίζει όσο τρεις μισθούς ενός τούρκου.

Την ώρα που η Εμινέ φωτογραφιζόταν με τη βρύση των 10.000 λιρών, μια νεαρή δικηγόρος έχανε τη ζωή της ύστερα από παρατεταμένη απεργία πείνας. Η Εμπρού Τιμτίκ έκανε απεργία πείνας, καθώς κανείς δεν της διασφάλιζε ότι θα είχε μία δίκαιη δίκη. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες, μετά την καταδίκη της για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο. Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά στις 28 Αυγούστου.

Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων επισήμαναν ότι η Τιμτίκ είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία». Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στον θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.

Εμπρού Τιμτίκ και Αϊτάτζ Ουνσάλ

Μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ