Μύκονος δικηγόρος: Ο Μυκονιάτης δικηγόρος που έσπασε την καραντίνα και «έφαγε» πρόστιμο 5.000

Μοιραστείτε το:

Αντιμέτωπος με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για την διάδοση της πανδημίας βρίσκεται ένας Μυκονιάτης δικηγόρος που συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς διαπιστώθηκε πως είχε σπάσει την καραντίνα και κυκλοφορούσε στο νησί των ανέμων. O ίδιος όφειλε να παραμείνει σε καραντίνα αφού άτομο που ανήκει στο στενό του περιβάλλον, διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Μάλιστα, το πρόσωπο αυτό επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό.

Ο Μυκονιάτης δικηγόρος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές  που δημοσιεύει το protothema.gr, όφειλε να παραμείνει σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα, ωστόσο έσπασε την καραντίνα και πήγε στη Μύκονο. Το βράδυ της Παρασκευής πήγε στο ΑΤ Μυκόνου για να κάνει μία καταγγελία. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος απάντησε πως ήταν κλεισμένος σε σπίτι στη Μύκονο. Ωστόσο, συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ κατηγορείται και για κακούργημα, που αφορά την διάδοση της πανδημίας.

Περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο

Σε ισχύ παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη Μύκονο καθώς είχε διαπιστωθεί ότι το νησί είχε βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. Από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 ισχύουν τα εξής περιοριστικά μέτρα

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ξέφρενα πάρτι πριν το lockdown στη Μύκονο

Λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν ενοικιαστή βίλας στην περιοχή της Φτελιάς, στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη ιδιωτικό πάρτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο πάρτι εκτιμάται ότι βρίσκονταν περίπου 500 άτομα, ενώ μεταξύ των καλεσμένων βρισκόταν και ένα ζευγάρι που είχε βρεθεί θετικό στον κοροναϊό.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ