Φονικός κυκλώνας στο Τέξας: Πώς πολλά θύματα πνίγηκαν από… γεννήτριες [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Φονικός κυκλώνας στο Τέξας: Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Λουιζιάνα, Τζον Μπελ Έντουαρντς, τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία, οι μισοί από τους οποίους από το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από φορητές γεννήτριες τις οποίες χρησιμοποίησαν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση. Άλλοι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας άνδρας πνίγηκε ενώ βρισκόταν στη βάρκα του. Πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό στη Λουιζιάνα χθες. Στο Τέξας τρεις από τους τέσσερις νεκρούς που αναφέρθηκαν στην πολιτεία έχασαν τη ζωή τους επίσης από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα θύματα ήταν άστεγοι που αναζήτησαν καταφύγιο σε αίθουσα μπιλιάρδου μέσα στην οποία μετέφεραν μία γεννήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Beaumont Enterprise. Περίπου 8.000 σπίτια έχουν καταστραφεί στις δύο πολιτείες, όπως ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψαν υποδομές, ενώ μία βιομηχανία χημικών έπιασε φωτιά, προκαλώντας περιβαλλοντική καταστροφή. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, έχει ζητήσει έκτακτη ενίσχυση για την αντιμετώπιση της καταστροφής, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στην Λώρα, ως την “ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ την Λουιζιάνα“. Επίσης, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί στις δύο πολιτείες σήμερα Σάββατο, για να συναντήσει πληγέντες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο κυκλώνας Λόρα είχε περάσει την προηγούμενη Κυριακή από την Αϊτή, όπου προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων και την καταστροφή πάνω από 6.000 σπιτιών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Περνώντας από την Κούβα, η Λώρα προκάλεσε επίσης καταστροφές, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στη χώρα. Στην Τζαμάικα, που επλήγη επίσης, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις και πλημμυρισμένοι δρόμοι, ενώ τέλος στο Πόρτο Ρίκο υπήρξαν σοβαρές καταστροφές, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ