Εξάρχεια ΒΟΞ: Άγνωστος πυροβόλησε 8 φορές κατά του κοινωνικού κέντρου – Μέσα υπήρχε κόσμος [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Εξάρχεια ΒΟΞ: Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ, όπου άγνωστο άτομο πυροβόλησε οκτώ φορές κατά του κτιρίου, ενώ μέσα υπήρχε κόσμος. Το περιστατικό έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις τρεις τα ξημερώματα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν κόσμος στο κτίριο (η ομάδα περιφρούρησης, καθώς το κέντρο έχει γίνει στόχος και στο παρελθόν), ωστόσο ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Σε βίντεο που ανέβηκε στο Ίντερνετ, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας“, κρατά στα χέρια τους κάλυκες και τους δείχνει στην κάμερα. Αναφέρει: “Πριν από λίγο πέρασε ένα άτομο που ήρθε από την οδό Αραχώβης, πυροβόλησε οκτώ φορές”. Δείχνει τα σημάδια που άφησαν οι σφαίρες στο ρολό του Κοινωνικού Κέντρου και σε τζάμια, ενώ αναφέρει πως ο κόσμος ήταν ακριβώς πίσω από αυτό το σημείο. Ο ίδιος εικάζει πως η επίθεση έγινε από εμπόρους ναρκωτικών που λυμαίνονται την περιοχή. Τονίζει πως η αναρχική συλλογικότητα είναι σε πόλεμο με τους εμπόρους ναρκωτικών εδώ και χρόνια. Σημειώνεται πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές.

Όσον αφορά την καταγγελία για στοχοποίηση από εμπόρους ναρκωτικών, υπενθυμίζεται πως αναρχικοί έχουν αναφέρει πως έχουν καταδιώξει dealers της περιοχής και συμπλακεί με αυτούς. Σε μία τέτοια ενημέρωση, έγραψαν: “Την Δευτέρα 30/4 το βράδυ, περίπου 60 σύντροφοι και συντρόφισσες έκαναν καταδρομική επέμβαση στην πλατεία ενάντια στις μαφίες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απελευθερωμένη ζώνη των Εξαρχείων. Μετά από τις δηλώσεις που έκαναν τύπου «πάμε στα Εξάρχεια γιατί οι μπάτσοι εκεί κυνηγάνε μόνο τους αναρχικούς και μας αφήνουν ήσυχους», τις απόπειρες βιασμού, τις επιθέσεις σε κόσμο, τα σπασίματα, τις κλοπές, αποφασίστηκε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εκδιωχτούν από την περιοχή. Η προσπάθεια εκδίωξης των μαφιόζων ξεκίνησε από την Βαλτετσίου, μέσα στην πλατεία που εκδιωχτήκαν 4-5 γνωστοί dealers. Ακολούθως εκδιώχθηκαν άλλοι 2 dealers από Θεμιστοκλέους, άλλοι 3 στον πεζόδρομο πάνω από την Τσαμαδού και άλλοι 2 στην Καλλιδρομίου. Όπου χρειάστηκε ασκήθηκε σωματική βία γιατί οι περισσότεροι από τους ναρκεμπόρους ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, ο ένας κιόλας τόλμησε να το βγάλει και απείλησε τους/τις συντρόφους/συντρόφισσες. Συνολικά κάηκαν όλα τα τσιγαράδικα και το εμπόρευμα τους και 60 γραμμάρια φούντα όπως και τα τετράδια που σημείωναν τις αγοροπωλησίες τους. Επίσης ανάμεσα στα τσιγάρα βρέθηκαν και έτοιμες ιατρικές συνταγές για ναρκωτικά χάπια. Αυτή ήταν μια πρώτη απάντηση σε όσους έχουν μεταφέρει και καλύπτουν τις μαφίες στην περιοχή των Εξαρχείων για να δρουν και επιτίθενται ανεξέλεγκτα με σκοπό την (εκ νέου) υποβάθμιση της περιοχής για να κερδοσκοπήσουν οι ιδιοκτήτες με το airbnb, όπως και όσοι τρίβουν προκαταβολικά τα χέρια τους, ενώ φαντασιώνονται τα υπερκέρδη με την υποτιθέμενη κατασκευή του «σταθμού του μετρό»”.

Βίντεο από σχετικές παρεμβάσεις 


Υπενθυμίζεται πως το Κοινωνικό Κέντρο (όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις πολιτισμού και διοργανώνονται δράσεις αλληλεγγύης στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας) είχε κλείσει λόγω κορονοϊού. Είχαν αναφέρει πως “η εξάπλωση της επιδημίας εκτός από το κίνδυνο για απώλειες ζωών προοιωνίζει ένα δυσοίωνο μέλλον και όχι μόνο από υγειονομική άποψη… Πολλά μπορούν να ειπωθούν, και να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι μετά το πέρας της κρίσης θα ειπωθούν, για την κατάσταση του συστήματος υγείας, για την δημόσια πρόνοια, για το πως η κοινωνική βάση βρίσκεται ανέτοιμη, άνεργη, χωρίς πόρους και ασφάλεια σε μια προοπτική καραντίνας που θα κρατήσει καιρό. Ισως μόνο να αναρωτηθούμε πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν αντί για 1.500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα είχαν προσληφθεί 1.500 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό”. Με ανακοίνωση, πριν από τρεις μήνες, είχαν ενημερώσει πως βρίσκονται και πάλι σε λειτουργία.

Ανακοινώνουμε πως από σήμερα το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ επανέρχεται στο κανονικό ωράριο λειτουργίας, με ώρα ανοίγματος στις 16:00

Gepostet von Κ ΒΟΞ amDienstag, 26. Mai 2020

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ