Έκαψαν Κοράνι: Επεισοδιακή μέρα κατά των μουσουλμάνων στη Σουηδία

Μοιραστείτε το:

Μερικές την απαγόρευση στον επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος της Δανίας να εισέλθει  στο σουηδικό έδαφος, με σκοπό να οργανώσει διαδήλωση κατά των μουσουλμάνων, ξέσπασε μία σειρά από ενέργειες κατά των μουσουλμάνων που ζουν στην πόλη.

Συγκεκριμένα η άρνηση αφορούσε τον Ράσμους Πάλουνταν, επικεφαλής της «Σκληρής γραμμής», του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας, ο οποίος αναμενόταν να μεταβεί χθες στο Μάλμο για να ηγηθεί αντιμουσουλμανικής διαδήλωσης στη διάρκεια της οποίας είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να κάψουν το Κοράνι.

O  ακροδεξιός Δανός Ράσμους Πάλουνταν

Δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφονται εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σουηδία. Ο Δανός πολιτικός, που είναι και δικηγόρος, οργανώνει τακτικά συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχουν λίγοι άνθρωποι για να εκφράσει την αντίθεσή του στη μετανάστευση και τον εξισλαμισμό, όπως καταγγέλλει, της κοινωνίας. Το 2019 είχε κάψει ένα Κοράνι πάνω στο οποίο είχε τοποθετήσει κομμάτια μπέικον. Όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται βάσει της θρησκείας τους να τρώνε χοιρινό κρέας.

[Στο σημείο αυτό να θυμήσουμε ότι αντίστοιχες προσβολές έχουν γίνει στην Ελλάδα, έξω από προσφυγικά καμπ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Με παρότρυνση να πουλούν αλκοόλ και χοιρινά σουβλάκια σκοπίμως για να προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων].

Εξ ου και εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάλμο δήλωσε ότι: «».Εκτιμούμε ότι ο Ράσμους Πάλουνταν θα διαπράξει αδικήματα στη Σουηδία. Υπάρχει επίσης κίνδυνος η συμπεριφορά του να αποτελέσει (…) απειλή για τα θεμελιώδη συμφέροντα της κοινωνίας. Επίσης δεν μπορεί να διασφαλιστεί «η δική του ασφάλεια ούτε αυτή των περαστικών ή των αντιδιαδηλωτών». Και του απαγορεύθηκε η είσοδος στη Σουηδία για δύο χρόνια.

Παρά την απαγόρευση ο Πάλουνταν προσπάθησε να πάει στο Μάλμο, όμως συνελήφθη σε κοντινή πόλη. Και τελικά οι φόβοι της αστυνομίας για επεισόδια επαληθεύτηκαν. Εγχώριοι ακροδεξιοί διαδήλωσαν συμμετέχοντας σε αρκετές αντιμουσουλμανικές ενέργειες. Μεταξύ των προκλήσεων κλωτσούσαν ένα αντίτυπο του Κορανιού σε πλατεία της πόλης και φρόντισαν στο τέλος να το κάψουν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα πρώτα επεισόδια στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας ξέσπασαν αργά το απόγευμα, προτού ξεφύγουν από τον έλεγχο περίπου στις 21:00 τοπική ώρα. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, ενέργειες που συνδέονται «με το κάψιμο ενός Κορανιού νωρίτερα μέσα στην ημέρα στην ίδια περιοχή». Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο σημείο όπου είχε καεί το Κοράνι, εξήγησε ο ίδιος.

Από τους ακροδεξιού που συγκεντρώθηκαν στο Μάλμο μέσα στην ημέρα, τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης σε ρατσιστικό μίσος. «Με απέλασαν και μου απαγόρευσαν την είσοδο στη Σουηδία για δύο χρόνια. Όμως οι βιαστές και οι δολοφόνοι εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοί!», έγραψε ο Πάλουνταν στο Facebook.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ