17χρονη ΑΧΕΠΑ: Κερδίζει τη μάχη με τον κορονοϊό η νεαρή μαθήτρια – Αποσωληνώθηκε μετά από 15 ημέρες

Μοιραστείτε το:

Ανήμερα του 15γουστου η νεαρή μαθήτρια εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η 17χρονη φαίνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και η κατάστασή της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

Οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωση και την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. όλες αυτές τις ημέρες οι γιατροί έδιναν μάχη και να την κρατήσουν στη ζωή. Και όπως φαίνεται αυτή η μάχη θα κερδηθεί. Η κατάστασή της βελτιώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να αποσωληνωθεί. Έτσι κι έγινε, η νεαρή μαθήτρια βρίσκεται πια σε σταθερή κατάσταση και εάν όλα πάνε καλά θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου.

Στα 260 τα θύματα της πανδημίας

Μια ακόμη ηλικιωμένη που είχε νοσήσει από κορονοϊό στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για μία 92χρονη, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας ανεβάζοντας έτσι τους νεκρούς στην Ελλάδα απο την πανδημία στους 260.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 270 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 12 (34.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 259 θανάτους συνολικά στη χώρα. 91 (35.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Αττική

Στην Αττική καταγράφονται για μια ακόμη ημέρα οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορονoϊό.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, αυτή την περίοδο, με δεδομένο ότι ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 6 έως 14 ημέρες, καταγράφονται κυρίως κρούσματα που αφορούν την περίοδο ακριβώς μετά το παράθυρο της 15ης Αυγούστου και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της διασποράς είναι η σχέση της με διακοπές του καλοκαιριού.

Κορονοϊός νεκροί: Νέος θάνατος από τον κορονοϊό – 260 συνολικά τα θύματα της πανδημίας

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ