Γράμμος Βίτσι: Ο Αλκιβιάδης Στεφανής δεν θα παραστεί στην εκδήλωση

Μοιραστείτε το:

Δεν θα υπάρξει παρουσία της κυβέρνησης στην εκδήλωση που διοργανώνει στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού. Σημειώνεται πως η εκδήλωση έχει χαρακτηριστεί ως εκδήλωση «μίσους», καθώς παραπέμπει στον εμφύλιο σπαραγμό της χώρας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διαμηνύσει πως ο Εμφύλιος έχει τελειώσει πριν από 70 χρόνια και πως η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατάλοιπο εκείνης της εποχής. Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει η διοργανώτρια της εκδήλωσης Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) έκανε λόγο για «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων», όπως αναφερόταν, «αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΑΑΣ αναφερόταν ότι θα παρίστατο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ γινόταν και αναφορά στα μέτρα υγειονομικής πρόληψης που θα λαμβάνονταν εξαιτίας της COVID-19. Η ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν δεύτερες σκέψεις και σύσταση από το Μαξίμου προκειμένου να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια δεν παρίσταται στην εκδήλωση κανένας εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σημειώνεται πως το 1989 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του πρωθυπουργού) σε συνεργασία με την Αριστερά και με τη στήριξη όλης της Βουλής έκλεισε τη σημαντικότερη πληγή διχασμού της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζοντας ως τη διαμάχη των ετών 1946-1949 ως «εμφύλιο πόλεμο» και όχι ως συμμοριτοπόλεμο, όπως διακήρυττε η πλευρά της δεξιάς.

Αντίδραση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση για τη συμμετοχή του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή σε αντικομμουνιστική εκδήλωση στο Γράμμο και στο Βίτσι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Α. Στεφανή, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπο της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα.»

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ