Αερομαχία στο Αιγαίο: Με προπαγανδιστικό βίντεο επιχειρεί να απαντήσει η Τουρκία στο κάζο [vid]

Μοιραστείτε το:

Με ένα βίντεο που έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία στη «μονταζιέρα» της Άγκυρας – και το οποίο περιλαμβάνει επιμελώς απομονωμένα πλάνα – το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας  επιχειρεί να επιδοθεί για μια ακόμη φορά σε έναν πόλεμο προπαγάνδας, με σκοπό να αποκρύψει το κάζο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, από την κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, έξι ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την 115η Πτέρυγα Μάχης της Κρήτη προκειμένου να συναντήσουν τα επτά τουρκικά που είχαν στόχο να παρενοχλήσουν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αποτέλεσμα μετά από δέκα λεπτά αερομαχιών να τραπούν σε φυγή και να επιστρέψουν στη βάση τους.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, η Άγκυρα επανέρχεται με ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών στον λογαριασμό που διατηρεί το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στο Twitter. Σε αυτό υποστηρίζουν ότι χθες, έξι ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη, κατευθύνθηκαν προς τη νότια Κύπρο, πλησιάζοντας την περιοχή που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα μέσω της παράτυπης Navtex. Εκεί, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση, εμποδίστηκαν από F-16 της τουρκικής αεροπορίας.

Η αλήθεια είναι ότι η  ελληνική Πολεμική Αεροπορία με καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, έστειλε την Πέμπτη έξι μαχητικά F-16 στην Κύπρο. Απογειώθηκαν από τη Σούδα και πέταξαν μέχρι την Κύπρο, όπου «συναντήθηκαν» με τα δύο F-16 που έχουν μετασταθμεύσει στην Πάφο. Μαζί με τα γαλλικά Rafale και τα πολεμικά πλοία έκαναν ασκήσεις, αλλά το σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα έξι ελληνικά F-16, πέταξαν από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, με τους Τούρκους να πιάνονται στον «ύπνο».

Όταν «ξύπνησαν» ήταν πολύ αργά, αφού τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν φθάσει στην Κύπρο. Στην επιστροφή των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών οι Τούρκοι είχαν στήσει «καρτέρι», αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Επρόκειτο για μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση, την οποία ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ