Ξάνθη Απόλλωνας Σμύρνης: 0-1

Μοιραστείτε το:

Ξεκάθαρο προβάδισμα για την άνοδο στη Super League πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη, στα Πηγάδια, με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα μπαράζ ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού άνοιξε το σκορ χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Τενεκέ.

Την εσχάτη ποινών ανέλαβε εύστοχα ο Τόμας Μπεντινέλι γράφοντας το 1-0. Ο Απόλλων Σμύρνης, με αποστολή… ανάγκης 15 παικτών, ταξίδεψε στην Ξάνθη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς το παιχνίδι αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 22 Αυγούστου 2020, αλλά αναβλήθηκε μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος αγώνας μπαράζ για την 14η θέση της Super League τη νέα περίοδο θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Εν τω μεταξύ, ένα απρόοπτο σκηνικό συνέβη στο γήπεδο των Ακριτών, με την τάση του ρεύματος να πέφτει, να σκοτεινιάζει εμφανώς το γήπεδο καθώς ένας προβολέας έμεινε εκτός λειτουργίας αλλά, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, το πέναλτι εκτελέστηκε και ο Απόλλων «άνοιξε» το σκορ! Ο σταρ του Απόλλωνα, Τομάς Μπενινέλι, πέτυχε το 12ο τέρμα του στη σεζόν 2019- 2020.


Οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλά μέχρι εκείνο το σημείο παρά την απειρία τους, οι φιλοξενούμενοι ίσως και να ήταν φλύαροι, βρήκαν όμως τρόπο να ανοίξουν το σκορ και να γίνουν για τα καλά πλέον το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι αγώνων. Οι Ακρίτες που αγωνίστηκαν κυρίως με παιδιά από τις ακαδημίες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες, καθώς στο 85’ αποβλήθηκε ο Χασάνογλου, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Φασίδης, ένας από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας, και πλέον είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στη ρεβάνς της Ριζούπολης.

Η διεξαγωγή του μπαράζ πέρασε από χίλια κύματα. Ορισμός, προσφυγές, αναβολή κλήρωσης, απόρριψη προσφυγής, νέα ημερομηνία κλήρωσης, κρούσμα κορονοϊού.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ξάνθη: Μπέντο, Τενεκές, Φακκής, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισαακίδης, Κοτόπουλος, Φασίδης, Τσιτσεκίδης, Τσιλιγγίρης, Χασάνογλου.

Απόλλων Σμύρνης: Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι, Βάρκας, Ρώσση, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ