Κακοκαιρία: Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Κοζάνη, φωτιά σε σπίτι από κεραυνό στη Χαλκιδική [pics & vid]

Μοιραστείτε το:

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ. Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχή και ανέμους, πλήττουν από το απόγευμα την Χαλκιδική. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε φωτιά σε σπίτι που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr στην πλατεία της Νέας Τρίγλιας στη Χαλκδιική από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε ένα δέντρο. Συγκεκριμένα, το δέντρο έπεσε εντός του κεντρικού πάρκου της κωμόπολης, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» αρκετές περιοχές του Δήμου Ν. Προποντίδας κυρίως με δυνατή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κατά τόπους έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές του νομού.

Η αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επείγουσα ανακοίνωση, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των δήμων Κασσάνδρας και Προποντίδας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στο βίντεο φαίνεται η εικόνα που επικρατεί στο Δήμο Ν. Προποντίδας και συγκεκριμένα στα Νέα Μουδανιά.

«Λόγω των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν αυτή τη στιγμή, παρακαλούνται οι κάτοικοι του δήμου Κασσάνδρας και δήμου Προποντίδας της Π.Ε. Χαλκιδικής, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βροχόπτωση σημειώθηκε μεταξύ άλλων, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρεςκαι στη Δράμα, χωρίς μέχρι στιγμής να χρειαστεί να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και να προχωρήσει σε άντληση υδάτων.

Στην Κοζάνη το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση. Συγκεκριμένα η χαλαζόπτωση έπληξε το Δρυόβουνο του Δήμου Βοΐου. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το kozanimedia.gr, η χαλαζόπτωση στην περιοχή ήταν τόσο έντονη που το τοπίο δεν έμοιαζε σε τίποτα με καλοκαρινό.

Παράλληλα, ισχυρή ήταν η βροχόπτωση μέσα στο κέντρο της Κοζάνης, με κεντρικούς δρόμους να μετρατρέπονται σε ποτάμια.

Την ίδια ώρα, σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί σε πολλές καλλιέργειες της περιοχής.

Kακοκαιρία πλήττει και τη Λαμία, όπου οι κεραυνοί κάνουν «πάρτυ». Σύμφωνα με το lamianow.gr από τις 19.00 το απόγευμα στον Προφήτη Ηλία του Πύργου Υπάτης δίνουν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις αφού μετά από κεραυνό άρπαξε φωτιά σε δασική έκταση με έλατα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ