Χανιά κορονοϊός: Πρόστιμο σε προσκυνητή για μάσκα – Έρανος από τους άλλους πιστούς [pics]

Μοιραστείτε το:

«Περίπατο» φαίνεται ότι πήγαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου στα Χανιά, όπου διαδραματίστηκαν απίστευτες σκηνές. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν νεαρό ο οποίος περπατούσε προς την εκκλησία χωρίς να φοράει μάσκα, αν και είναι υποχρεωτική η χρήση της, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή. Οι αστυνομικοί, δεν έμειναν μόνο στις συστάσεις προς τον νεαρό, αλλά του έκοψαν και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο νεαρός υποστήριξε ότι η μητέρα του είναι άνεργη και ο ίδιος έχει τάμα να πάει στην εκκλησία για να προσκυνήσει τον Άγιο Φανούριο. Προέτρεψε, μάλιστα, τους αστυνομικούς να ελέγξουν τον κόσμο που περπατούσε προς το Ναό του Αγίου Φανουρίου, χωρίς στη διαδρομή να φορούν τις μάσκες, αλλά μόνο με την άφιξή τους έξω από την εκκλησία στα Χανιά.

Οι παρευρισκόμενοι που αντιλήφθηκαν το σκηνικό αντέδρασαν. Στη συνέχεια έκαναν… έρανο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου ο νεαρός να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο. Μάλιστα, πολλοί που περπάτησαν μέχρι και 22 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν στον Άγιο Φανούριο, έλεγαν πως και οι ίδιοι φόρεσαν τις μάσκες μόλις πλησίασαν το ναό, όπου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπήρξε μεγάλος συνωστισμός και μη τήρηση των αποστάσεων.

112 sms Χανιά: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Την προσοχή όλων όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων εφιστά με νέο μήνυμά της από το «112» η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων στην πόλη. Σύμφωνα με το flashnews.gr, το μήνυμα έφθασε στα κινητά των πολιτών και των τουριστών στις 14:36 και ανέφερε: «Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στα Χανιά. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Δείτε το μήνυμα που έφτασε στα κινητά όσων βρίσκονται στα Χανιά:

Ανησυχία για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Στο «κόκκινο» η ανησυχία των επιστημόνων και των πολιτών για τα 293 κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, καθώς αυτός ο αριθμός ημερήσιας καταγραφής έσπασε κάθε ρεκόρ στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας. Παρατηρώντας τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού όπως αυτή αποτυπώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, γίνεται αντιληπτό , ότι από τα 293 κρούσματα που καταγράφονται σε όλη τη χώρα, τα 22 σε Αττική και Θεσσαλονίκη προέρχονται από ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή από διακοπές σε νησιά και επαρχία.

Σύμφωνα, με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Αττική καταγράφηκαν 103 κρούσματα κορονοϊού με τα 18 από αυτά να προέρχονται από διακοπές στα νησιά και στη Θεσσαλονίκη να έχουμε 4 κρούσματα από ταξίδια, επίσης, στο εσωτερικό της χώρας. Από 293 κρούσματα που δηλώθηκαν τα 261 είναι εγχώρια εκ των οποίων τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα 16 συνδέονται με επαφή ή στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ