Ιερά Σύνοδος: Με μάσκα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνεδρίαση [pics]

Μοιραστείτε το:

Με μάσκα κατέφθασε σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Με την άφιξή του, αφού έβαλε αντισηπτικό στα χέρια του και θερμομετρήθηκε, κατευθύνθηκε προς την αίθουσα συνεδρίασης. Με αυτό τον τρόπο, ήθελε να περάσει ένα μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των πολιτών από τον νέο κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος είχε τονίσει την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Όσον αφορά το κλείσιμο των ιερών ναών, είχε πει πως «Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς». «Τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα», πρόσθεσε. Κατά την περίοδο του «Μένουμε Σπίτι», ο Αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του είχε υπογραμμίσει: «Μένω σπίτι επειδή αγαπώ τον άλλο. Τον κάθε άλλο. Δεν μένω επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή αγαπώ. Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο!», για να καταλήξει: «Κάνουμε κάθε σπίτι και μία μικρή εκκλησία. Γιατί αγαπάμε τον Θεό και ας μην μπορούμε να τον συναντήσουμε στον οίκο Του. Γιατί αγαπάμε τον πλησίον μας. Ο Θεός είναι παντού. Τον συναντούμε παντού με την προσευχή μας».

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Μη φοράτε μάσκα, φυλακίζει την πίστη

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, κάλεσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού. Στο κήρυγμά του μίλησε για την… επικινδυνότητα που έχουν οι μάσκες για την πίστη, που, όπως είπε, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες «για να μην φυλακίζουν την πίστη τους». Αξίζει να σημειωθεί πως το πλήθος των πιστών που βρέθηκαν στο ναό του Αγίου Τίτου, τηρούσε τα μέτρα προστασίας και μέσα στην εκκλησία φορούσε μάσκα κανονικά.

Σύμφωνα με τη neakriti, o πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιος Βερνιδάκης έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας το γεγονός. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου οι δηλώσεις έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Όπως τόνισε ακόμη ο Πρωτοσύγγελος η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ