Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Μη φοράτε μάσκα, φυλακίζει την πίστη

Μοιραστείτε το:

Παρά τις συνεχείς συστάσεις των ειδικών για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά και τους σχετικούς νόμους που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού, κάποιοι φαίνεται πως δεν θέλουν να υπακούσουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που από την πρώτη στιγμή διατυπώνουν τις δικές τους αντιρρήσεις για τη χρήση μάσκας και αρνούνται πεισματικά να προστατευτούν και να προστατεύσουν, συνοδεύοντας την απόφασή τους αυτή με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ – παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση άργησε να το αποφασίσει – το ίδιο ισχύει και για τις εκκλησίες. Οι περισσότεροι ιερείς εφάρμοσαν άμεσα όλα τα μέτρα, όμως κάποιοι αρνούνται να υπακούσουν αλλά και να πείσουν το ποίμνιό τους να φορέσει μάσκα. Σε αυτούς, φαίνεται πως ανήκει και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ο οποίος θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Εκεί αποφάσισε να παρακούσει επιστήμονες και πολιτεία και κάλεσε τους πιστούς να παραβούν τα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Στο κήρυγμά του μίλησε για την… επικινδυνότητα που έχουν οι μάσκες για την πίστη, που, όπως είπε, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες «για να μην φυλακίζουν την πίστη τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλήθος των πιστών που βρέθηκαν στο ναό του Αγίου Τίτου, τηρούσε τα μέτρα προστασίας και μέσα στην εκκλησία φορούσε μάσκα κανονικά.

Σύμφωνα με τη neakriti, o πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιος Βερνιδάκης έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας το γεγονός. Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου οι δηλώσεις έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Όπως τόνισε ακόμη ο Πρωτοσύγγελος η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ