Συρία: Έκρηξη φυσικού αερίου στη Συρία – Εξετάζεται το σενάριο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια [vid]

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Έκρηξη σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Συρία, σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Συριακής κυβέρνησης, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις περιοχές Αντ Ντουμάιρ και Άντρα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, μετέδωσε σε ολόκληρη τη χώρα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, επικαλούμενο τα υπουργείο Ενέργειας και Ηλεκτρισμού καθώς υποστηρίζει ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε οικισμό στο Χαλέπι στη Συρία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, τρομοκράτες επιτέθηκαν σε οικισμό στο Χαλέπι. Σε ακόμα μία επίθεση κατά οικισμού της επαρχίας Χαλέπι στη Συρία, προχώρησαν τρομοκράτες της ομάδας Χαγιάτ αλ-Σαμ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Αλεξάντερ Σερμπίτσκι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες στις επαρχίες της Ράκα στο Χαλέπι και στη Χασάκα. Επιπλέον, αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εκτελούν εναέριες περιπολίες.

Έκρηξη έπληξε κοινή τουρκορωσική περίπολο στην Ιντλίμπ

Τουρκικό στρατιωτικό όχημα επλήγη από έκρηξη σήμερα στη διάρκεια κοινής ρωσοτουρκικής περιπόλου στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Κατά το επεισόδιο δεν επλήγησαν Ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα πως σημειώθηκε μια επίθεση, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά όχι νεκρούς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

Εξάλλου δύο στρατιώτες του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού εναντίον κυβερνητικού σημείου ελέγχου κοντά στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση. «Ένα αεροπλάνο του συνασπισμού στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό οδόφραγμα που είχε εμποδίσει τη διέλευση μιας οχηματοπομπής» των δυνάμεων του υπό την Ουάσινγκτον διεθνούς συνασπισμού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη και έκανε λόγο για δύο τραυματίες από επιδρομή η οποία είχε στόχο ένα οδόφραγμα του στρατού κοντά στο Καμισλί.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ