Σκουρλέτης: Να αφήσουμε το «κυνήγι μαγισσών» στον ΣΥΡΙΖΑ

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

«Νομίζω ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να τελεσφορήσουν “κεντρώες” πολιτικές. Το διακύβευμα είναι εάν τελικώς θα υπερβούμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές μετά από δεκαετίες ηγεμονίας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πολιτικής σε όλα τα επίπεδα» ήταν η απάντηση του  του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ieidiseis.gr. Επίσης για τα όσα ακούγονται ότι υπονομεύει την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Δεν έχω ακούσει ποτέ και κανέναν σύντροφο μου σε οποιαδήποτε διαδικασία να μου χρεώνει μια τέτοια στάση. Έχω όμως διαβάσει πάμπολλα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που αναπαράγουν με τέτοια στρεβλή εικόνα. Προφανώς είτε κάποια ΜΜΕ είναι κακά πληροφορημένα ή έχουν τις δικές τους στοχεύσεις.» και παρακάτω επισήμανε «Ας ασχοληθούμε με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της διεύρυνσης στο πλαίσιο ενός ανοιχτού, συντροφικού και δημοκρατικού διαλόγου και ας αφήσουμε το “κυνήγι μαγισσών”» 

Στο ζήτημα τον Τουρκικών προκλήσεων υποστήριξε ότι «Πιστεύω σε μια στρατηγική διαλόγου που θα διαμορφώνει όρους σταθερότητας στην περιοχή και θα διασφαλίζει την Ειρήνη χωρίς να οδηγεί σε μια ανατροπή των ισορροπιών σε βάρος της χώρας μας».

Για την προσέγγιση με τον ΚΙΝΑΛ

Στην ερώτηση για συνεργασία με άλλα κόμματα όπως το Κίνημα Αλλαγής απάντησε λέγοντας «Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο και την λειτουργία του πολιτεύματος τα τελευταία χρόνια, το ΚΙΝΑΛ επέλεξε να συμπορευθεί με την ΝΔ. Αναφέρομαι στον εκλογικό νόμο, στην συμφωνία των Πρεσπών και στη στάση του, τελευταία, απέναντι στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Μακάρι να εγκαταλείψει αυτήν τη στείρα, και καταστροφική για το ίδιο, στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολιτική συμμαχιών που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και σε στέρεες προγραμματικές συγκλήσεις».

Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ; Καμία συναίνεση;

Για το ύφος της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε λέγοντας «Με κουράζουν οι φράσεις κλισέ που θέλουν να βαφτίσουν το είδος της αντιπολίτευσης έτσι ή αλλιώς. Πιστεύω σε μια δυναμική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα βασίζεται σε μια εναλλακτική ως προς την νεοφιλελευθερισμό στρατηγική. Κάθε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει τα χαρακτηριστικά του που πρέπει πάντα να τα λαμβάνεις υπόψη σου».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ