Κορονοϊός: Κρούσμα στη Λίμνη Βουλιαγμένης – Προσωρινό λουκέτο

Μοιραστείτε το:

Κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Έτσι, οι εγκαταστάσεις έκλεισαν προσωρινά προκειμένου να γίνουν απολυμάνσεις. Μάλιστα, υπάρχει άνθρωπος του καταστήματος στην είσοδο του parking ο οποίος ενημερώνει τους επισκέπτες που θέλουν να μπουν στο χώρο πως η λίμνη της Βουλιαγμένης θα κλείσει προληπτικά για 48 ώρες, ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Αυτοί είναι οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Αττική καθώς τα μισά κρούσματα εντοπίζονται πλέον στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, από τα 284 κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, τα 141 εντοπίστηκαν στην Αττική. Στην Περιφέρεια Αττικής τρεις περιοχές φαίνεται να έχουν καταγράψει ρεκόρ κρουσμάτων. Πρόκειται για τη Γλυφάδα, την Κηφισιά και τη Βουλιαγμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στον δήμο Γλυφάδας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών. Στην Κηφισιά, ο δήμος καλεί όλους τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να μην προκαλέσουν πανδημία στην περιοχή.

Στη Βουλιαγμένη εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε μια μέρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος: «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο πολιτικής προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα προχωρούν σε σχετική ενημέρωση δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη, καθώς θεωρείται ότι η χώρα μπαίνει σε κρίσιμο σημείο της πανδημίας. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι μεγάλες πόλεις θα μετατραπούν σε «υγειονομικές βόμβες» με την επιστροφή των εκδρομέων, γεγονός που δυσχεραίνει – μεταξύ άλλων – και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προώθησε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τηλεργασία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού μεταξύ των εργαζομένων. Επιπλέον, έχει γίνει σαφές ότι η επιστροφή των αδειούχων, θα κρίνει και τα μέτρα της Πολιτείας. Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή τα κρούσματα πλησίασαν το ψυχολογικό όριο των 300 κρουσμάτων (284) τα οποία αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στην Ελλάδα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ