Φεριμπότ Αντιρρίου: Συγκίνησε ο καπετάνιος που έσωσε την 4χρονη [vids]

Μοιραστείτε το:

Τη δική του αγωνία αλλά και της τρίχρονης η οποία έκανε μπάνιο με τους γονείς της σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά, περιγράφει ο καπετάνιος του φέρι μπόουτ «Σαλαμινομάχος», Γρηγόρης Καρνέσης, ο οποίος έσωσε τη μικρή. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, είπε ότι το παιδί ήταν παγωμένο πάνω στο σωσίβιο και γατζωμένο από αυτό.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης. «Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε ακόμα. Ο καπετάνιος τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει. «Το σοκ ήταν μεγάλο και για τους δυο».

Συγκλονιστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Αντίρριο. Φεριμπότ που έκανε το δρομολόγιο από το Αντίρριο στο Ρίο περισυνέλεξε ένα τρίχρονο παιδί που είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το περιστατικό συνέβη σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, το πρωί ανοιχτά της παραλίας του Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, το παιδί ήταν πάνω σε φουσκωτό σωσίβιο με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το παρασύρουν. Άμεσα, στη θέα του παιδιού προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να μην κινδυνέψει η ζωή του. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης του πλοίου, το παιδί βρίσκεται πάνω στο σωσίβιο αρκετά μέτρα από τη στεριά.

Δείτε τα βίντεο

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει πώς ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του. Οι γονείς ειδοποίησαν το λιμενικό φυλάκιο και μετά από κινητοποίηση, το πορθμείο «Σαλαμινομάχος» προσέγγισε το παιδί και μέλη του πληρώματος το διέσωσαν.

Το αμφίπλωρο Σαλαμινομάχος

Τέσσερα χρόνια μετά την πώληση της κλασσικής παντόφλας ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ του 1966 στην Ισημερινή Γουινέα της Δυτικής Αφρικής, το 2008 ένα άλλο ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ, αμφίπλωρο αυτή την φορά, κατασκευάστηκε και καθελκύστηκε από το ναυπηγείο Παναγιωτάκη της Σαλαμίνας. Το Σαλαμινομάχος κατασκευάστηκε από τον αείμνηστο ναυπηγό Νικόλαο Πετυχάκη και καθελκύστηκε στις 01/11/2008 με κατασκευαστές τους Απόστολο Μιχαήλ και Βασίλειο Φράττη. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν κατασκευάστηκε ο Σαλαμινομάχος ήταν το πιο μεγάλο πλοίο στη γραμμή. Τα σκήπτρα βέβαια τα έχασε λίγο καιρό αργότερα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ