Blue Horizon: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη του πλοίου

[taxopress_postterms id="1"]
Μοιραστείτε το:

Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη. Ο 30χρονος βρισκόταν πιο κοντά από τους άλλους τρεις στο σημείο της έκρηξης του επιβατικού πλοίου, με αποτέλεσμα να καούν τα ρούχα του και μεγάλο μέρος του σώματος του. Από την πρώτη στιγμή ο 30χρονος ήταν σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Στην εντατική νοσηλεύεται ένας ακόμη εγκαυματίας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Έκρηξη σε πλοίο

Έκρηξη σε πλοίο

Gepostet von Flash.gr Life am Montag, 24. August 2020

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon προκλήθηκε από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Η  Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Tο καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει  την εκφόρτωση του. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δρομολόγιο αναχώρησης του πλοίου για το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματισθεί για το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν θα καταφέρουν να επισκευάσουν τη βλάβη μέχρι την ώρα του δρομολογίου. Οι ταξιδιώτες καλούνται πριν πάνε στο λιμάνι να επικοινωνούν με την εταιρεία ή με το λιμεναρχείο ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για το ταξίδι τους.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ