Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η κατάληψη “Libertatia” – Έγιναν 15 προσαγωγές [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Libertatia, έγινε ενώ τα άτομα που βρίσκονταν μέσα έκαναν οικοδομικές εργασίες. Άμεσα ο χώρος περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην κατάληψη και προχώρησε σε 15 προσαγωγές, σύμφωνα με τον ιστότοπο Thestival. Τα εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτηρίου κατασχέθηκαν. Ακολούθησε συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης.

Στην ιστοσελίδα της κατάληψης, υπήρξε ενημέρωση και φωτογραφίες: “Στις 10.30 το πρωί μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας και μπήκαν στην κατάληψη όπου σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν μέσα και πραγματοποιούσαν εργασίες του Rebuild στην σκεπή. Υπάρχει έξω απο την κατάληψη φορτηγό για να μαζέψουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ενώ οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα μεταφέρονται στο Α.Τ. Τούμπας. Ταυτόχρονα δυο άλλες συντρόφισσες που ήταν έξω απο την κατάληψη την ωρα που μπήκαν μέσα προσήχθησαν στο Α.Τ. Αριστοτέλους”.

Στις 10.30 το πρωί μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας και μπήκαν στην κατάληψη όπου σύντροφοι και συντρόφισσες ήταν…

Gepostet von Libertatia amSonntag, 23. August 2020

Φωτογραφία από το Thestival

Τα άτομα που έχουν καταλάβει το εγκαταλελειμμένο κτίριο οργάνωσαν αυτό το καλοκαίρι τριήμερα ανοικοδόμησης, αφού η κατάληψη είχε καταστραφεί από αγνώστους στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις αρχές του μήνα “αλληλέγγυος κόσμος ανταποκρίθηκε στο ανοιχτό κάλεσμα για εργασίες και πλαισίωσε και τις τρεις μέρες, όπου ολοκληρώθηκε πλήθος εργασιών όπως επισκευή πατωμάτων, κουφωμάτων και άλλες οικοδομικές εργασίες. Καθ’όλη την διάρκεια των εργασιών η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη τόσο για εμάς όσο και για όλη την γειτονιά. Λίγες μέρες πριν την Παρασκευή 17/7 το πρωί στις 8.00 απεσταλμένοι μηχανικοί από την εφορία νεοτέρων μνημείων με την παρουσία εισαγγελέα και με τη συνοδεία της αστυνομίας εισέβαλαν στο χώρο της κατάληψης, έκλεψαν εργαλεία ανοικοδόμησης και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποσυνδέσουνε το ρεύμα. (…) Θα δώσουμε όλες τις μάχες απέναντι σε όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις. Υψώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης στο πλευρό των δομών αγώνα, των καταπιεσμένων, των από τα κάτω, των μεταναστών-τριών και όποιου αγωνίζεται για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας”.

Η πυρπόληση του κτιρίου

Η κατάληψη Libertatia είχε πυρποληθεί από ομάδα ακροδεξιών την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς δεν βρίσκονταν άνθρωποι εκείνη την ώρα μέσα στο κτίριο. Την ίδια ημέρα σε κοντινό σημείο συγκεκριμένα στον “Ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο” επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου με Μπιζανίου, άγνωστοι που κατευθύνονταν στο συλλαλητήριο ενεπλάκησαν με άτομα που περιφρουρούσαν την κατάληψη και ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη καπνογόνων, όπως είχε μεταδώσει το ΑΜΠΕ.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ 3

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ