Νέα Υόρκη: Ουρές εκατοντάδων μέτρων για δωρεάν φαγητό… [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Νέα Υόρκη: Το ρεπορτάζ της Post αναφέρει πως το Σάββατο σχηματίστηκε ουρά πάνω από 400 μέτρων στο Κουίνς, σε διανομή φαγητού από ανθρώπους που έχουν χάσει τις δουλειές και όλα τα εισοδήματά τους, εν μέσω της πανδημίας. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως ο φορέας διανομής φαγητού La Jornada, διένειμε φαγητό σε 1.000 οικογένειες την εβδομάδα πριν την σημερινή κρίση και τώρα ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετεί έχουν φτάσει τις 10.000. Οι εθελοντές προσφέρουν φαγητό σε 1.000 άτομα την ημέρα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και μετανάστες. Η αναμονή μπορεί να φτάσει και αρκετές ώρες. Σύμφωνα με την Τράπεζα Τροφίμων της Νέας Υόρκης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή δεν έχουν επαρκή τροφή αυτή τη στιγμή.

Ο Πέδρο Ροντρίγκεζ από την La Jornada, δήλωσε στην Post: “Μου θυμίζει τις φωτογραφίες από την Μεγάλη Ύφεση, όπου άνθρωποι με κοστούμια μοιράζονταν ένα μήλο, γιατί μόνο αυτό είχαν. Δίνουμε ό,τι έχουμε αλλά δεν είναι αρκετό“. “Πνιγόμαστε από ένα τσουνάμι ανθρώπων που έρχονται για φαγητό. Οι αριθμοί είναι απίστευτοι”.  Ο Walter Barrera, έφτασε στις έξι το πρωί, με τον φόβο ότι το φαγητό θα τελειώσει και δεν θα προλάβει να πάρει και έφυγε με μερικές σακούλες που περιείχαν ρύζι, πατάτες, κονσέρβες σούπας και μερικά φρούτα και λαχανικά. Ο 50χρονος βρίσκεται στην ουρά τακτικά, αφού έχασε τη δουλειά του πριν τέσσερις μήνες. Δεν μπορεί να βρει νέα δουλεία ούτε ο ίδιος, ούτε οι δύο του γιοί, ηλικίας 19 και 17 ετών αντίστοιχα, ενώ η οικογένεια έχει και ένα ανήλικο μέλος, 11 ετών. Πληρώνει 2.300 δολάρια το μήνα για ενοίκιο σε σπίτι με τρία υπνοδωμάτια και σε αυτό τον βοηθούν συγγενείς. “Τί θα πω στα παιδιά μου που με κοιτούν και έχουν άδεια στομάχια, ειδικά στον 11χρονο γιο μου; Σπάει η καρδιά μου. Είμαι ο πατέρας τους, υποτίθεται ότι πρέπει να τους παρέχω τροφή”.

Ρεπορτάζ για την La Jornada

Ο Τζούλιο Μονκάγιο, οικοδόμος 40 ετών, πρέπει να συντηρήσει την γυναίκα και την επτάχρονη κόρη τους. Εργάζεται για λίγες ημέρες την εβδομάδα, αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν για το ενοίκιο που είναι 1.500 δολάρια και τα τρόφιμα. “Δεν είμαι περήφανος που έρχομαι εδώ, αλλά πρέπει. Πρέπει να ταΐσω την οκικογένειά μου. Τί άλλο να κάνω;”, αναρωτιέται.

Διαβάστε το άρθρο

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ