Μητσοτάκης διακοπές: Μπάνιο στο Μαράθι και ποδήλατο στο Κεδρόδασος ο Πρωθυπουργός [pics]

Μοιραστείτε το:

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο νομό Χανίων όπου έχει σπίτι ως γνωστόν η οικογένειά του. Η αγαπημένη παραλία, της οικογένειας δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα των διακοπών του.
Αξίζει να σημειωθεί πως, χθες ο Πρωθυπουργός έκανε ποδήλατο στο Κεδρόδασος.
Λίγο αργότερα γευμάτισε με την παρέα του, στο Σφηνάρι Κισάμου.
Δείτε τις φωτογραφίεςπου εξασφάλισε η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη και δημοσίευσε το kriti360.gr

Το Μαράθι Χανίων

17 χμ από το κέντρο των Χανίων μέχρι τη νοτιοανατολική άκρη της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Φτάνοντας εκεί θα συναντήσετε δύο πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά που χωρίζονται από ένα γραφικό λιμανάκι. Και στους δύο αυτούς κολπίσκους θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ πίσω από την παραλία υπάρχουν πολλά καφέ και ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό.

Το Μαράθι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους και τα ρηχά του νερά το καθιστούν ιδανικό για παιδιά. Είναι από τις λίγες παραλίες της βόρειας Κρήτης με νότιο προσανατολισμό, γεγονός που θα βοηθήσει το απογευματινό σας μαύρισμα χωρίς να χρειαστεί να στρέψετε την πλάτη της ξαπλώστρας σας στη θάλασσα. Για τους πιο τολμηρούς, στα 600 μέτρα ανοιχτά της ακτής υπάρχει μία μικρή βραχονησίδα την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, είτε κολυμπώντας, είτε νοικιάζοντας ένα θαλάσσιο ποδήλατο από την παραλία.

Αν και δε φαίνονται από το Μαράθι, σε μικρή απόσταση από εκεί βρίσκονται και δύο ακόμα μικρά νησάκια, η νήσος της Σούδας και ο Λέων. Επάνω στη νήσο της Σούδας υπάρχει ένα φρούριο που έχτισαν οι Ενετοί το 16ο αιώνα για να ελέγχουν την είσοδο του λιμανιού. Η ιστορία του νησιού είναι πλούσια και αξίζει να τη μάθετε κάνοντας μία βόλτα μέχρι εκεί. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι νησίδες εντάσσονται στη στρατιωτική ζώνη του κόλπου της Σούδας και για αυτό μπορείτε να τις επισκεφθείτε μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη με ειδικά καραβάκια που φεύγουν από και προς το λιμάνι της Σούδας.

Το κεδροδάσος των Χανίων

Το Κεδρόδασος είναι μια καταπληκτική παραλία που βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων και μόλις 1χλμ δυτικά από τη διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι. Η παραλία είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου ή θαλασσόκεδρους και αμμοθίνες, που θυμίζουν τροπική παραλία. Οι μικροί θαλασσόκεδροι ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea.

Το Κεδρόδασος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων και είναι ένα πανέμορφο μέρος. Η παραλία έχει λευκή άμμο και μερικούς λείους βράχους. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές κοντά, καθιστώντας αυτή την απομονωμένη προστατευμένη παραλία ως έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους στην Ελλάδα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ