Κορονοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο νεκροί – Στα 242 τα θύματα

Μοιραστείτε το:

Κορονοϊός Ελλάδα: Το ένα θύμα ήταν ένας 72χρονος που ήταν τρόφιμος οίκου ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και άφησε την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος είχε διακομιστεί πριν λίγες ώρες στο νοσοκομείο αναφοράς από το Ιπποκράτειο και διασωληνώθηκε, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη και υπέρταση). Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 71χρονος που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Είχε εισαχθεί στις 4 Αυγούστου, μπήκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 13 Αυγούστου και κατέληξε το πρωί της Κυριακής. Δεν είναι γνωστό αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Τα τελευταία στοιχεία

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 264 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες. 1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Χτες είχαμε, δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεγάλη αύξηση τον Αύγουστο

Σημειώνεται πως τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά -κατά το μήνα Αύγουστο– με αποτέλεσμα το άθροισμα του μήνα να προσεγγίζει το μισό όλων των κρουσμάτων από την απαρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Ειδικότερα, σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, τα 4.033 καταγράφηκαν τις πρώτες 22 ημέρες του Αυγούστου.  Κυβερνητικές αρχές και λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση στα κρούσματα προέρχεται κυρίως λόγω της θερινής ραστώνης. Ο κόσμος -εκτιμούν- χαλάρωσε και μείωσε στο ελάχιστο την προσοχή του. Στην εξίσωση, βεβαίως, πρέπει να προσθέσουμε και τον τουρισμό. Το άνοιγμα του έφερε -αναπόφευκτα- κρούσματα εντός της επικράτειας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ