Ηράκλειο Κρήτης: Στην εντατική 9χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα

Μοιραστείτε το:

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη καθώς ένα παιδί 9 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στην περιοχή του Καρτερού.  Το αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το ΕΚΑΒ, στο  Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής από πισίνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην περιοχή του Καρτερού.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, η κατάσταση του παιδιού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για το λόγο αυτό διασωληνώθηκε ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τη διάρκεια των διακοπών οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά τους που παίζουν και κολυμπούν σε πισίνες για να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Τι ισχύει για τις πισίνες- τι αλλάζει για τους ναυαγοσώστες

Σύμφωνα με το νόμο 4688/2020

Για τα καταλύματα με περισσότερες από πενήντα (50) κλίνες και με βάθος μίας τουλάχιστον κολυμβητικής δεξαμενής μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο, ο ναυαγοσώστης πισίνας, οφείλει, κατά τις ώρες λειτουργίας της πισίνας, να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του, καθήμενος επί του υπάρχοντος βάθρου ναυαγοσώστη ή να περιπολεί πεζός στον χώρο ευθύνης του και να μην εκτελεί άλλη υπηρεσία.

Για τα καταλύματα με λιγότερες από πενήντα (50) κλίνες ή με βάθος κολυμβητικής δεξαμενής μικρότερο από 1,5 μέτρο, ο ναυαγοσώστης πισίνας οφείλει, κατά τις ώρες λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, να βρίσκεται σε ετοιμότητα εντός του τουριστικού καταλύματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Τουρισμού καθορίζονται η εκπαίδευση του ναυαγοσώστη πισίνας, η διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων ναυαγοσωστών πισίνας, η συγκρότηση της επιτροπής εξετάσεων, οι υποχρεώσεις φορέων διαχείρισης καταλυμάτων, περιλαμβανομένου του περιεχομένου του φαρμακείου που οφείλουν να διαθέτουν, οι κυρώσεις και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ