Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία εκπαιδεύει η Ελλάδα

Μοιραστείτε το:

Στο επόμενο στάδιο περνάει η στρατιωτική συνεργασία ΕλλάδαςΒόρειας Μακεδονίας, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να αναλαμβάνουν, στο πλαίσιο του NATO και ως απόρροια  της συμφωνίας των Πρεσπών την εκπαίδευση των επίλεκτων τμημάτων του στρατού της γειτονικής χώρας.

Έτσι ξεκινά αύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου, η εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών από τη Βόρεια Μακεδονία στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συνεργασία καθώς με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών η χώρα μας μπαίνει «σφήνα» στον τουρκικό επεκτατισμό στα Βαλκάνια, όπου η Άγκυρα έχει απλώσει δίχτυα και αναλαμβάνει την εκπαίδευση 60 αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι και θα αποκτήσουν δεσμούς με την χώρα μας.

Οι 60 στρατιωτικοί από την Βόρεια Μακεδονία θα περάσουν το Βασικό Σχολείο Αλεξιπτωτιστή στον Ασπρόπυργο.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε δυο φάσεις, καθώς θα χωριστούν σε δυο εκπαιδευτικές σειρές με την πρώτη να ξεκινάει την Δευτέρα 24 Αυγούστου και την επόμενη τον Οκτώβριο.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών έχει ήδη λάβει αυστηρές οδηγίες από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση, να εφαρμόσουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, και παράλληλα να προσφέρουν στους νεαρούς αλεξιπτωτιστές εκτός από την στρατιωτική εκπαίδευση και ευκαιρίες να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, όπως επισκέψεις σε μουσεία κλπ.

Την ώρα που η Τουρκία προσφέρει αφειδώς εκπαίδευση στελεχών σε πολλούς στρατούς από Τούρκους εκπαιδευτές, είναι κατανοητό ότι η έναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από Έλληνες στην Βόρεια Μακεδονία, βάζει φράγμα στον τουρκικό επεκτατισμό, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Παράλληλα συσφίγγει τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες ουσιαστικά ξεκίνησαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψε εν μέσω αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητά της, αλλά εφαρμόζει πλέον και τα επιμέρους συμφωνηθέντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η βάσει των διμερών συμφωνιών, που υπογράφηκαν υπό την ομπρέλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ελλάδα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και στελέχωση της νέας υπηρεσίας πληροφοριών της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ