Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε κηδεία για τον αδελφό του στον Λευκό Οίκο [vid & pics]

Μοιραστείτε το:

Ντόναλντ Τραμπ: Η τελετή έγινε την Παρασκευή στο Ανατολικό Δωμάτιο (East Room) του Λευκού Οίκου, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για τέτοιο σκοπό. Το “παρών” έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, φανερά καταβεβλημένος, η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ και αρκετοί ακόμη φίλοι και συγγενείς, σύμφωνα με το CNN. Ο πρόεδρος και η σύζυγός του ακολούθησαν το φέρετρο από την βορεια έξοδο του Λευκού Οίκου μέχρι τον χώρο όπου έγινε η τελετή, ενώ κανείς από τους δύο δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο πρόεδρος, ιδιωτικά.

Την προαναγγελία για την επίσημη κηδεία, έκανε ο ίδιος ο Τραμπ, λέγοντας: “Πιστεύω πως θα ένιωθε μεγάλη τιμή. Αγαπάει τη χώρα μας. Αγαπούσε την χώρα μας τόσο πολύ. Ήταν τόσο περήφανος για όσα κάνουμε και όσα κάναμε γι’ αυτήν”. Ο Ρόμπερτ Τραμπ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Για την ασθένεια από την οποία υπέφερε, δεν έγιναν γνωστά πολλά, ωστόσο πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια, δήλωσε στο CNN, πως ήταν άρρωστος για πολλούς μήνες. Ο Ρόμπερτ γεννήθηκε το 1948 και ήταν ένας από τους τέσσερις αδελφούς του προέδρου των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, που επίσης έχει φύγει από τη ζωή. Ο Ρόμπερτ ήταν αντιπρόεδρος του Trump Organization.

Σύμφωνα με το CNN, είναι σπάνιο να χρησιμοποιείται ο Λευκός Οίκος για επικήδεια τελετή, αλλά έχει ξαναγίνει. Εν πρώτοις, στο δωμάτιο αυτό συνηθίζεται να εκτίθενται οι σοροί των νεκρών προέδρων. Οι πρώτοι πρόεδροι για τους οποίους έγινε κηδεία στον Λευκό Οίκο ήταν ο William Harrison το 1841 και ο Zachary Taylor το 1850.  Το 1862, στην ίδια αίθουσα έγινε η κηδεία του 11χρονου γιου του Abraham Lincoln, Γουίλι.

Το 1890, ο πρόεδρος Benjamin Harrison το χρησιμοποίησε για τις κηδείες της γυναίκας και της κόρης του τότε υπουργού Ναυτικών Benjamin Tracy. Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά. Το 1936 ο Franklin Roosevelt τέλεσε δημόσια κηδεία για τον Louis Howe, σύμβουλο και στενό φίλο του για πολλά έτη.

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ