Μεγάλος Περίπατος: Μικραίνει σιγά σιγά αλλά παρατείνεται η εφαρμογή του

Μοιραστείτε το:

Από μεγάλος και πολυδιαφημισμένος εξελίχθηκε σε πρόβλημα για το κέντρο της Αθήνας και τον Δήμο της πόλης οπότε και είναι σε εξέλειξη εντατικές εργασίες για την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. στην οδό Πανεπιστημίου. Το Σαββατοκύριακο συνεργεία κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων δουλεύουν πυρετωδώς.

Πάντως παράταση πήραν τα έκτακτα μέτρα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη. Παρατείνεται η ισχύς που θα έληγε χθες, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, έως τις 21 Νοεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποφασίστηκαν  «προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Η παράταση χορηγείται κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπως προβλέπεται στη σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών της 21ης Μαΐου 2020 (Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020)

Τι λέει ο Μπακογιάννης για τον Μεγάλο Περίπατο

«Δύο μήνες μετά την έναρξη του Μεγάλου Περιπάτου, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου, καθώς επίσης και η δημόσια διαβούλευση μας παρέχουν πλέον σημαντικά στοιχεία και δεδομένα», είχε αναφέρει νωρίτερα στην εβδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε ακόμη την περασμένη Δευτέρα τη λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Νέες ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Εν τω μεταξύ προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από Σάββατο 22/8 έως Δευτέρα 31/8 και καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω έργων, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τσόχα και Δορυλαίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα πραγματοποιούνται εργασίες του φυσικού αερίου.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Πηγή: flash.gr

Σχετικά άρθρα:

Related Posts

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ